Video: Šolski spor, prvi vtis in migracije

28. 7. 2020 - Infodromovci so se to poletje posvetili tudi odnosom.

Koliko smo strpni, kdaj si priskočimo na pomoč in koliko nas prvi vtisi lahko zavedejo? 

Infodromovci se v poletnih oddajah posvečajo tudi drug drugemu, eno od oddaj so zato povsem namenili besedam o odnosih. Raziskali so, kako je mogoče na miren način razreševati spore, ki nastanejo v šoli. Ti so lahko zares boleči, zato je dobro vedeti, kako takrat ravnati. Več o tem je povedal prostovoljec Tomaž Vito.

Z osnovnošolci iz OŠ Spodnja Šiška so Infodromovci spregovorili tudi o tem, kako hitro si lahko ustvarimo napačno idejo o drugih glede na njihov videz ali prvi vtis. Z mladimi iz OŠ Miška Kranjca so se zabavali s starostniki iz doma za upokojence. Na obmejnem področju naše državice pa so s tam živečimi osnovnošolci klepetali o strpnosti in migracijah. Oglej si video na dnu prispevka!

Devetošolec Tomaž Vito je naredil dvoletno izobraževanje za mediatorja in sedaj pomagal pri šolskih sporih. Te poskušajo rešiti po načelu zmagam, zmagaš, rešitev! V videu na dnu prispevka si lahko ogledaš, kako takšno reševanje šolskih sporov poteka.Devetošolec Tomaž Vito je naredil dvoletno izobraževanje za mediatorja in sedaj pomagal pri šolskih sporih. Te poskušajo rešiti po načelu zmagam, zmagaš, rešitev! V videu na dnu prispevka si lahko ogledaš, kako takšno reševanje šolskih sporov poteka.

Otroci iz OŠ Miška Kranjca so stanovalcem Doma starejših občanov Šiška z družabnimi igrami popestrili dan.Otroci iz OŠ Miška Kranjca so stanovalcem Doma starejših občanov Šiška z družabnimi igrami popestrili dan.

Bi se ti ustrašil moškega na fotografiji? Osnovnošolci so se pogovarjali tudi o tem, kakšno mnenje so si o gospodu ustvarili na podlagi prvega vtisa. Za tem so ga še v živo spoznali in se prepričali, če se pri prvem vtisu lahko zmotimo.Bi se ti ustrašil moškega na fotografiji? Osnovnošolci so se pogovarjali tudi o tem, kakšno mnenje so si o gospodu ustvarili na podlagi prvega vtisa. Za tem so ga še v živo spoznali in se prepričali, če se pri prvem vtisu lahko zmotimo.

Z učenci iz OŠ Stari trg ob Kolpi, ki živijo ob meji, pa so se Infodromovci pogovarjali o tem, kako doživljajo migracije in poročanje o njih.Z učenci iz OŠ Stari trg ob Kolpi, ki živijo ob meji, pa so se Infodromovci pogovarjali o tem, kako doživljajo migracije in poročanje o njih.

Oglej si Infodrom posvečen odnosom!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO/Infodrom
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.