Kumarice - zdrava poletna osvežitev

19. 7. 2020

Kdo obožuje kumarice? Sočne, zelene, izredno osvežilne kolobarčke, ki so del sendiča ali samostojno v solati. Lahko jih tudi spasirate (zmiksate) in si ob dodatku še nekaterih drugih sestavin pripravite odličen osvežilni napitek. V poletnem času jih ne manjka ob kosilu, pozimi pa lahko uživamo vložene kumarice v kisu. 

Kumare lahko pomagaja pri vnetjah v telesu. Študije na živalih kažejo, da izvleček kumare pomaga zmanjšati nezaželjena vnetja in deloma zavira aktivnosti pro-vnetnih encimov.Kumare lahko pomagaja pri vnetjah v telesu. Študije na živalih kažejo, da izvleček kumare pomaga zmanjšati nezaželjena vnetja in deloma zavira aktivnosti pro-vnetnih encimov.

Najboljše so sveže in brez vseh dodatkov. lahko pa jim dodate tudi kakšno začimbo ali jogurt. Najboljše so sveže in brez vseh dodatkov. lahko pa jim dodate tudi kakšno začimbo ali jogurt.

Seveda so nepogrešljive tudi v sendvičih. Izredno so sočne, zato se izvrstno prilegajo salamam in siru. Seveda so nepogrešljive tudi v sendvičih. Izredno so sočne, zato se izvrstno prilegajo salamam in siru.

Izvrstna je tudi solata, ki jo napravite tako, da kumarice naribare in dodte malce soli in bučnega olja ter nasekljanega česna. Izvrstna je tudi solata, ki jo napravite tako, da kumarice naribare in dodte malce soli in bučnega olja ter nasekljanega česna.

Kumarice, narezane na kolobarčke oddajajo zelo zanimiv okus, zato lahko z njimi eksperimentirate tudi tako, da jih dodate limonadi, ledenemu čaju ali pa samo vodi. presenečeni boste, kako zanimiv okus dobi takšna osvežilna pijača. Kumarice, narezane na kolobarčke oddajajo zelo zanimiv okus, zato lahko z njimi eksperimentirate tudi tako, da jih dodate limonadi, ledenemu čaju ali pa samo vodi. presenečeni boste, kako zanimiv okus dobi takšna osvežilna pijača.

Ena izmed zelo znanih in popularnih omak iz kumaric je tadziki. Gre za zelo tradicionalno jed, ki je doma iz Grčije. Naredite jo tako, da zelo na tanko narežete kumarice in jim dodate grški (malce bolj čvrst) jogurt, stisnjen česen (mora biti stisnjen, da spusti svoj značilen okus). Dodate še sol, če želite in malce popra. Zelo priporočljivo je, da takšno omako pustite čez noč v hladilniku, da se okusi med seboj lepo povežejo. Ena izmed zelo znanih in popularnih omak iz kumaric je tadziki. Gre za zelo tradicionalno jed, ki je doma iz Grčije. Naredite jo tako, da zelo na tanko narežete kumarice in jim dodate grški (malce bolj čvrst) jogurt, stisnjen česen (mora biti stisnjen, da spusti svoj značilen okus). Dodate še sol, če želite in malce popra. Zelo priporočljivo je, da takšno omako pustite čez noč v hladilniku, da se okusi med seboj lepo povežejo.

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.