Video: Intervju z Deso Muck

10. 7. 2020 - Srečanje otroške poročevalke Žive z najbolj brano slovensko pisateljico

V času karantene ste vsako jutro v živo lahko prisluhnili pravljici Dese Muck. Z njo se je srečala otroška poročevalka Živa in ji postavila nekaj zanimivih vprašanj! 

V oddaji Infodrom se kot poročevalci iz terena javljajo nadobudni mladi, ki raziskujejo teme, ki jih navdušujejo in se srečujejo z zanimivimi ljudmi. Tudi z znanimi Slovenci. Poročevalka Živa je pripravila svoja vprašanja za klepet in intervjuvanki, pisateljici Desi Muck podarila celo skodelico! Zakaj? Desa je v času karantene vsako jutro ob 9. uri na spletu v živo prebrala eno izmed svojih pravljic, skupno je bilo teh kar 50! Med pripovedovanjem pa je srkala kavo iz kar tridesetih različnih skodelic, pri zadnjih pravljicah so se nekatere skodelice zato ponovile.

Povezavo do Desinih v živo posnetih pravljic, o katerih smo že pisali, lahko najdeš v tem prispevku. Te zanima kakšna iskrica več o pisateljici Desi? Oglej si intervju! 

Prišle so počitnice, z njimi lenarjenje, nabijanje žoge, zafrkavanje simpatij ... in branje knjig. Tudi Desinih, je mnenja Živa, ki se je z velikim veseljem srečala s svojo najljubšo pisateljico.Prišle so počitnice, z njimi lenarjenje, nabijanje žoge, zafrkavanje simpatij ... in branje knjig. Tudi Desinih, je mnenja Živa, ki se je z velikim veseljem srečala s svojo najljubšo pisateljico.

Desa pravi, da se težko upre igranju računalniških igric, zaradi česar se mora vsak dan držati urnika, v katerem si načrtuje tudi čas za pisanje.Desa pravi, da se težko upre igranju računalniških igric, zaradi česar se mora vsak dan držati urnika, v katerem si načrtuje tudi čas za pisanje.

Desa je vsestranska umetnica, ki jo poznamo celo iz televizijskih ekranov, nastopala je v nekaterih filmih in gledaliških predstavah. Živi je zaupala, v kateri gledališki predstavi je najraje nastopala!

Desa Muck je avtorica več kot petdesetih del za otroke in mladino, piše pa tudi za odrasle. Verjetno poznaš njeno knjižno zbirko zgodb o Anici, pa zgodb o Čudežni bolhi Megi, zbirko Škratovile in mnoge druge.Desa Muck je avtorica več kot petdesetih del za otroke in mladino, piše pa tudi za odrasle. Verjetno poznaš njeno knjižno zbirko zgodb o Anici, pa zgodb o Čudežni bolhi Megi, zbirko Škratovile in mnoge druge.

Foto: Iz videa (1., 2.), Facebook (3.)
Video: RTV SLO/Infodrom
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.