Airsoft

14. 7. 2020

Danes vam bomo predstavili izjemno zanimiv šport, ki se imenuje airsoft. Gre za streljanje kroglic iz plastike, zelo spominja na pravo računalniško igro oziroma delno tudi na paintball. 

Airsoft je vojaški simulacijski šport, pri kateri se uporabljajo "pištolce", ki izstreljujejo kroglice iz trde plastike, premera 6 mm. Obleka spominja na vojaško, igralci so sicer tudi po obrazu precej zamaskirani. 
Aircraft se je razvil v Aziji (Japonska, Hong Kong), kjer je zaradi strogih zakonov zelo težko legalno pridobiti orožje. Airsoft replike so v Sloveniji dovoljene, saj jih po zakonodaji uvrščamo med igrače, kljub temu pa ob uporabi pomanjkljive zaščitne opreme zlahka pride do poškodb. Igralci so zato najstniki in pa odrasli. Aircraft se je razvil v Aziji (Japonska, Hong Kong), kjer je zaradi strogih zakonov zelo težko legalno pridobiti orožje. Airsoft replike so v Sloveniji dovoljene, saj jih po zakonodaji uvrščamo med igrače, kljub temu pa ob uporabi pomanjkljive zaščitne opreme zlahka pride do poškodb. Igralci so zato najstniki in pa odrasli.