Video: Risanke Lepši svet

8. 7. 2020 - Skozi risanke spoznaj odgovorno ravnanje do okolja

Zakaj bi varčevali z energijo in kako pomembni so viri obnovljive energije za našo prihodnost? Oglej si serijo petih risank Lepši svet!

V mini seriji slovenskih okoljskih risank Lepši svet glavna junaka Tina in Rok, skupaj s psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom skozi dogodivščine spoznavata:

Risanke Lepši svet na preprost in predstavljiv način odgovarjajo na vprašanja zakaj bi varčevali z energijo in kako pomembni so viri obnovljive energije za našo prihodnost. Ogleda si jih lahko cela družina! Lepši svet je namenjen otrokom v vrtcu in prvi triadi devetletke ter seveda tudi staršem, starim staršem. Serija je bila predvajana prvič že leta 2016, sedaj pa si jo je ponovno mogoče ogledati. V Lepši svet lahko pokukaš spodaj!

 Glavni junaki risanke so Tina, Rok, kužek Edi in tablica Nik.Glavni junaki risanke so Tina, Rok, kužek Edi in tablica Nik.

Epizoda 1: Elektrika

Oglej si, zakaj je dobro ugašati luči in kaj elektrika sploh je?!

Epizoda 2: Odpadki

Tablica Nik pri Tini in Roku najde velik kup smeti. To je pravi trenutek, da se skupaj pogovorijo, kam z vsemi temi smetmi.

Epizoda 3: Promet

Zakaj se je dobro voziti s kolesom, uporabljati avtobus in druge vrste javnega prometa? Oglej si!

Epizoda 4: Toplota

Toplota je energija, ki prehaja od toplejšega predmeta k hladnejšemu. Oglej si, kako je mogoče ogreti stanovanje in kako lahko sam pomagaš ustvarjati lepši svet!

Epizoda 5: Obnovljivi viri energije

Veter je vir energije, pa tudi v jezerih in morjih se skriva energija. Kako se iz te energije proizvaja elektrika, si oglej v zadnji epizodi Lepši svet! 

Foto: Lepši svet
Video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.