Video: Celovečerni otroški film Duhec

23. 6. 2020 - Objavljamo celoten film o Duhcu in otrocih, ki raziskujejo grad poln skrivnosti.

Film Duhec je moderna pravljica, v kateri se srečata dva svetova. Pravljični, ki ne zaupa živim ljudem, in resnični, ki pravljic ne zna več jemati resno. 

Ruševine starega gradu so otrokom najljubši kraj za igro – poleg računalnika, seveda. Jon, Tina in njen mlajši brat Peter ruševine obiskujejo vsak dan in se spoprijateljijo tudi s tamkajšnjim priložnostnim prebivalcem, lokalnim posebnežem Matjažem Mirodolom. A v prostorih razpadajočega gradu se godijo nenavadne reči. Otrokom radovednost ne da miru. Raziskujejo in raziskujejo, in ko nekega dne skoraj odprejo težka železna vrata v grajske kletne prostore, Peter nesrečno pade in si zlomi roko. To je povod, da starši otrokom prepovejo zadrževanje v okolici gradu in hkrati iščejo primeren način za odstranitev ruševin. Pa ne bo šlo tako zlahka. Izkaže se, da je grad poln skrivnosti, dogajati se pričnejo nenavadne reči, pojavijo se celo duhovi in marsikdo ne ve več zagotovo, kaj je res in kaj ne … Film Duhec si lahko ogledaš na dnu prispevka!

Povrhu vsega je nekdanji grof gradu Ferdinand Mirodolski plemeniti na las podoben brezdomcu Matjažu, s katerim so se otroci spoprijateljili, saj ima ta skrivno zatočišče v grajskem stolpu. Le zakaj je temu tako? Oglej si film Duhec!

 
 
 
Foto: Valentin Perko (1.), Valentin Perko in Stane Sršen (2.). Stane Sršen (3.)
Video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.