Mladi glasbeniki na Ljubljanici

16. 6. 2020

Vožnja z ladjico po Ljubljanici je v toplih junijskih dneh lahko še posebej pestra, če izberete ladjico, na kateri vas bodo navduševali mladi glasbeniki, ki se bodo predstavljali z različnimi glasbenimi instrumenti. Preveriti morate le seznam ladjic, ki to ponujajo ob določenih terminih. 

Projekt že vrsto let poteka pod okriljem Festivala Ljubljana. Letos bodo glasbene plovbe potekale od 29. junija do 1. julija; in sicer že peto leto zapored. Igrali bodo mladi glasbeniki Akademije za glasbo v Ljubljani. 

Ti koncerti zagotovo spadajo med nepozabna glasbena doživetja, predvsem zaradi edinstvene izvedbe, izvajalci pa bodo vse očarali z mladostno energijo. Vabljeni torej, da obiščete katero od turističnih ladjic, ki omogočajo vpogled v mestno dogajanje z druge perspektive. Ob spremljavi navdihnjenih interpretacij najlepših umetnin iz svetovne glasbene zakladnice, posebnih redko slišanih del in zanimivih sodobnih skladb, ki so prežete z mladostniškim žarom, bodo obiskovalci spoznavali razgibano zgodovino reke in odkrivali skrite kotičke slikovitega nabrežja starega mestnega jedra.

Začetek glasbenih dogodkov na Ljubljanici ter prva plovba bosta 29. junija ob 12. uri na Bregu, nato vsaki dve uri ob prijetni spremljavi mladih glasbenikov z različnih lokacij ob Ljubljanici odrine na pot nova ladjica. Kraji vkrcanja bodo Dvorni trg, Gallusovo nabrežje, Mesarski most, Ribji trg in Cankarjevo nabrežje. V torek in sredo se lahko obiskovalci na glasbeno doživetje podajo že ob 10. uri, zadnja plovba bo ob 20. uri.

Če ste ljubitelji glasbenih dogodkov v sožitju z naravo, ste vabljeni, da se podaste na vožnjo po Ljubljanici. Če ste ljubitelji glasbenih dogodkov v sožitju z naravo, ste vabljeni, da se podaste na vožnjo po Ljubljanici.

Slišali boste lahko zelo različne glasbene instrumente. Slišali boste lahko zelo različne glasbene instrumente.

T. M.
Foto: Festival Ljubljana

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.