Pat in Mat, kaj bosta zgradila tokrat?

15. 6. 2020

Poznate Pata in Mata, ki se v svojem domu lotevata popravil, a bolj kot da bi stvari popravila jih dejansko pokvarita? Risanka je bila na sporedu v večih državah sveta, letos praznuje že 44 let od nastanka. V kinematofrafe pa prihaja v teh dneh tudi film, ki traja 61 minut. 

Češkoslovaška risanka Pat in Mat, znana tudi pod imenom A JE TO, je delo Lubomírja Beneša in Vladimírja Jiráneka. Prvič je bila predvajana leta 1976. Kasneje sta nastala dva filma. “Pat in Mat: Zimske radosti” je tretji film, sestavljen iz posameznih zgodb, ki tvorijo tematsko enoto. Bliža se zima in naša dva mojstra že komaj čakata na zabavo.

Za osvežitev spomina, vas vabimo k ogledu ene od serij z znamenito glasbo, ki spremlja prav vsako epizodo risanke Pat in Mat

 

Beneš je kratke stripe risal za lokalni časopis, glavna junaka pa sta bila gospod Ouholiček in gospod Sedlec. Leta 1979 so ustvarjalci serijo poimenovali… A je to! Snemali so v studiih Kratky Film v Pragi za slovaško televizijo. Po daljšem odmoru so leta 1985 nadaljevali s snemanji serij in takrat spremenili njuni imeni (v Pat in Mat).

Premiera filma, ki v teh dneh prihaja v kinematografe bo v četrtek, 18. junija, ob 17. uri v Koloseju v Ljubljani. Ogledali pa si ga boste lahko seveda tudi kdaj drugič, saj film prihaja na reden spored. 

T. M.
Foto: Kolosej
Video: YouTube

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.