25 let Malih sivih celic

2. 6. 2020

Zelo priljubljena oddaja za šolarje na TV Slovenija Male sive celice praznuje svoj velik jubilej - že 25 let jo gledalci lahko spremljajo na televizijskih zaslonih. Prvo soboto v juniju bo zato na sporedu posebna slavnostna oddaja. 

Če si želite ogledati pretekle oddaje, ste vabljeni v zavihek Male sive celice, ki se nahaja na našem otroškem portalu. Če si želite ogledati pretekle oddaje, ste vabljeni v zavihek Male sive celice, ki se nahaja na našem otroškem portalu.

Kot pravi sedanja urednica kviza Maruša Prelesnik Zdešar: »Kviz je presegel svoje meje in postal gibanje, saj se na tekmovanje vsako leto prijavi več kot 250 ekip iz cele Slovenije.«

Letošnja predtekmovanja, na katera se je prijavilo okrog 777 otrok, so potekala v osmih slovenskih regijah in združila 141 šol. V čast znanju in branju je bila oddaja obogatena tudi z novo bralno rubriko - Prebrane celice, še vedno pa so se osnovnošolci lahko preizkusili v priljubljenih rubrikah (labirint, hitre celice, eksperiment in brihtolin). Urili so svoje sive celice v skrbno izbranih vprašanjih z vseh področij življenja.

Kljub predanosti in zagnanosti vseh sodelujočih, je oddajo prekinila pandemija Covid-19 in začasno zaustavila tekmovanje. Toda to ni ustavilo kreativnih ustvarjalcev Malih sivih celic, ki so se odločili, da temu brezčasnemu kvizu, namenijo praznovanje, kot si ga zasluži.

Letos kar osem zmagovalnih ekip

Verjetno se vsi sprašujete, kdo bo letos najboljši? Kar osem zmagovalnih ekip, saj se sezona končuje s četrtfinalom!

»Praznovanje smo prilagodili danim razmeram, a še vedno poskrbeli, da bodo tekmovalci sprejeti z vsemi častmi, ki jim pripadajo. Neprecenljivi so za našo oddajo, zato si zaslužijo pravi poklon,« pravi urednica oddaje Maruša Prelesnik Zdešar.

Za vas pa imamo na naši Bansijevi spletni strani tudi nagradno presenečenje. Z reševanjem kviza lahko prejmete posebno družabno igro Malih sivih celic. Kako do nagrade, si preberite v tem prispevku. 

T. M.
Foto: RTV
Video: RTV, TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.