VIDEO: Lara, Duhec in Sejalci svetlobe

26. 5. 2020 - Vstopi v svet slikarjev skozi otroško televizijsko nanizanko.

Si predstavljaš, da bi v Narodni galeriji srečal Duhca? Lara ga je, z njim pa se je celo spoprijateljila ter se v njegovi družbi odpravila spoznavat naše največje slikarje! 

Pustolovščine Lare in Duhca si lahko ogledaš v večih epizodah nanizanke Sejalci svetlobe - ta se po uspešnih predvajanjih v preteklosti sedaj ponovno predvaja. Ker ima Lara počitnice, hodi skupaj z očkom v Galerijo, kjer se skuša zabavati medtem ko očka dela. Na enem od svojih pohodov po hodniku galerije nenadoma zagleda čarobno jabolko, ki jo popelje do slike na kateri je prikazano poletje. Medtem, ko si Lara zavzeto ogleduje sliko, se pojavi Duhec, ki jo povabi v svoj čarobni svet, v katerem bo izvedela veliko zanimivega o slikarki, ki je sliko naslikala, o njenem življenju in načinu dela ...
 Deklico Laro, ki se je na pustolovščinah pridružila magičnemu poznavalcu zgodovine - Duhcu, je zaigrala Pia Škulj. Deklico Laro, ki se je na pustolovščinah pridružila magičnemu poznavalcu zgodovine - Duhcu, je zaigrala Pia Škulj.

 1. Čarobno jabolko

V prvem delu otroške igrane nanizanke Sejalci svetlobe, ki nosi naslov Čarobno jabolko, boš spoznal Laro in Duhca, ki te bosta vodila po poteh velikih slikarskih mojstrov. 

 2. Pobegla frnikula

Drugi del nanizanke nosi naslov Pobegla frnikula te bosta Lara in Duhec popeljala v tiste davne čase, ko je živel in ustvarjal slikar Ferdo Vesel. Potikala se bosta po čarobnem gozdu po katerem se je tako rad smukal slikar, ki je živel na gradu, iskala bosta gobe in se učila slikati skozi steklo, kot je to menda počel Ferdo Vesel.

Pa to še ni vse, v čudežni torbi bo marsikaj skrivnostnega in Duhec bo Laro na vso moč zabaval, da bo očka komaj razumel vse prehitevajoče stavke male Lare, ko bo le ta prihitela k njemu.Pa to še ni vse, v čudežni torbi bo marsikaj skrivnostnega in Duhec bo Laro na vso moč zabaval, da bo očka komaj razumel vse prehitevajoče stavke male Lare, ko bo le ta prihitela k njemu. Drugi del nanizanke z naslovom Pobegla frnikula najdeš tukaj.

3. Sejalec sonca

V tretjem delu otroške igrane nanizanke Sejalci svetlobe z naslovom Sejalec sonca, se boš z Duhcem in Laro podal v čas, ko je živel in ustvarjal slikar Ivan Grohar.

Ob znameniti sliki Sejalca bo Lara izvedela, da tudi slike vsebujejo svoje zgodbe, take, ki se berejo drugače kot tiste iz knjig, zgodbe za sliko, ki jo človek doživi in občuti le, če se čisto iskreno in čisto zares spusti vanjo.Ob znameniti sliki Sejalca bo Lara izvedela, da tudi slike vsebujejo svoje zgodbe, take, ki se berejo drugače kot tiste iz knjig, zgodbe za sliko, ki jo človek doživi in občuti le, če se čisto iskreno in čisto zares spusti vanjo. Čarobna torba se bo zopet izkazala, Lara in Duhec pa bosta naslikala svojo sliko, tako z zgodbo, ampak samo do takrat, ko mora Lara k očku in domov. Tretji del nanizanke si lahko ogledaš tukaj

 4. Kolo 

Četrta pustolovščina otroške igrane nanizanke te bo skupaj z Duhcem in Laro popeljala po kolesarskih poteh slikarja Jame, o katerem bo Lara izvedela veliko stvari, med drugim tudi to, da je bil pravi umetniški ahasfer in, da je nadvse ljubil vožnje s kolesom, na katerega je natovoril vso svojo slikarsko opremo pa še fotografski aparat in jo mahnil po različnih koncih okolice Ljubljane.

 Duhec bo Lari razložil, kakšne slikarske tehnike je uporabljal Jama in seveda bosta tudi ona dva, skušala kar najnatančneje posnemati velikega umetnika.Duhec bo Lari razložil, kakšne slikarske tehnike je uporabljal Jama in seveda bosta tudi ona dva, skušala kar najnatančneje posnemati velikega umetnika. Četrti del serije, epizodo o slikarju Jama, najdeš tukaj.

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO / Sejalci svetlobe
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.