VIDEO: S čarovnijo do Prešerna in Cankarja

30. 5. 2020 - Spet je na sporedu televizijska serija za otroke - Sejalci besed.

V družbi Lare in Duhca se odpravi v čas pesnika Prešerna, pisatelja Cankarja in drugih veljakov, ki so v preteklosti v naših krajih sejali lepe besede.

Ali že poznaš deklico Laro, ki je v seriji Sejalci svetlobe spoznavala slikarje in njihova dela? Tokrat se je odpravila še med Sejalce besed, da bi razkrila skrite poti pesnjenja in pisateljevanja. Seveda na dogodivščini ni manjkal Duhec!  

Z nekaj skrivnostne čarovnije bosta v seriji Sejalci besed potovala nazaj v zgodovini, v čas naših največjih pesnikov in pisateljev!Z nekaj skrivnostne čarovnije bosta v seriji Sejalci besed potovala nazaj v zgodovini, v čas naših največjih pesnikov in pisateljev!
Najprej se bosta odpravila do Prešerna, kjer bo Lara izvedela veliko o Prešernovi Juliji, o ustvarjalnem nemiru, ki je nosil pesnika sem ter tja, o tem, zakaj so Prešerna klicali doktor Fig, kako je pisal sonete in kaj je to akrostih. 

Pridruži se Duhcu in Lari v skrivnostnem svetu poezije - prvi epizodi Sejelcev besed sta obiskala svet našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

Pri Duhcu nikoli ne veš, kaj te čaka, in Lara to dobro ve. Ko je v knjižnici našla knjigo Ivana Cankarja, sta z Duhcem skočila v njegovo skrivnostno domovanje! Pri Cankarju je nekoliko žalostno in turobno, a Duhec je Lari razložil, da v tistih časih ni bilo lahko. Nekatere človeške odločitve in dejanja je težko razložiti, zato bo Lara morala nekoliko počakati in ko bo starejša, bo Ivana Cankarja in njegove besede spoznavala znova in znova. 

V drugi epizodi sejalcev besed z Laro in Duhcem obišči domovanje Ivana Cankarja.

Video: RTV SLO/ Sejalci besed
Foto: Iz videa
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.