Utrinki iz Grajske poti Podsreda

24. 5. 2020

V Kozjanskem parku Podsreda je bila načrtovana pot oziroma sprehod po Grajski poti Podsreda, a so ga zaradi varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja Koronavirusa morali odpovedati. Zato so izdelali kratek video, ki vam prikazuje to sprelepo sprehajalno pot, ki je namenjena vsem članom družine, ker ni prezahtevna. Torej je namenjena tudi vam, dragi otroci. 

Med sprehajalno potjo so zanimive informativne označbe. Med sprehajalno potjo so zanimive informativne označbe.

Grajska pot Podsreda poteka po srednjeveškem trgu Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter skozi gozd do gradu Podsreda. Pot je označena z informacijskimi tablami, s pomočjo katerih lahko raziskujete izjemno biotsko pestrost in bogato kulturno dediščino.Grajska pot Podsreda poteka po srednjeveškem trgu Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter skozi gozd do gradu Podsreda. Pot je označena z informacijskimi tablami, s pomočjo katerih lahko raziskujete izjemno biotsko pestrost in bogato kulturno dediščino.

Grajska pot Podsreda je nastala s pomočjo sredstev LIFE in Ministrstva za okolje in prostor v okviru projekta Life Naturaviva, Biodiverziteta – umetnost življenja.Grajska pot Podsreda je nastala s pomočjo sredstev LIFE in Ministrstva za okolje in prostor v okviru projekta Life Naturaviva, Biodiverziteta – umetnost življenja.

In še videoposnetek, katerega avtorica je Tatjana Kotnik.

T. M.
Foto in video: Kozjanski park

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.