Šparglji: Zakladnica vitaminov!

21. 5. 2020

Šparglji ali beluši so zelo priljubljena spomladanska jed, ki jo pripravljamo na različne načine. Zagotovo je ena izmed najbolj znanih jedi frtalja s šparglji, sicer pa se odlično podajo tudi k testeninam, rižu, polenti, mesu in ostali zelenjavi. Iz nje lahko pripravimo tudi odlično juho. So izjemno zdravilni in na telo delujejo antibakterijsko. 

Divji šparglji so zaradi večje redkosti, praviloma, cenovno dražji. Rastejo zelo hitro, lahko tudi do 20 centimetrov na dan. 

Še več informacij o tej izjemno zdravilni divji zelenjavi si oglejte v teh dveh videoposnetkih iz oddaje Dobro jutro. 

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.