Spet so tu Čebelice na Radio Slovenija

18. 5. 2020

Ponovno bo zaživel projekt Čebelice, ki je že večkrat več kot odlično zasijal na valovih Radia Slovenija v legendarni pravljični oddaji Lahko noč, otroci! Poglejmo, katere pravljice nas čakajo v tokratnih že tretjih Čebelicah! 

Tukaj lahko preverite, katere pravljice so bile na sporedu leta 2018, ko smo prvič praznovali Mednaroden dan čebel. 

Te pravljice pa so bile na sporedu lani ob drugi obletnici. 

Vse omenjene pravljice smo lahko poslušali v tednu okrog 20. maja v oddaji Lahko noč, otroci na Prvem programu Radia Slovenija, interpretacija igralcev pa je bila posneta tudi s kamero in predvajana na TV Slovenija. 

Letos lahko med 18. in 24. majem ponovno sedem večerov zapored ob 19.45 na Prvem prisluhnete 7. zvočnim zgodbam za lahko noč, ki jih pripovedujejo slovenskih dramski igralci Nika Rozman, Matej Puc, Barbara Cerar, Blaž Šef, Saša Mihelčič, Ivan Peternelj in Benjamin Krnetić.

Cikel oddaj Lahko noč, otroci! iz tematskega sklopa Čebelice je del skupne zgodbe Radia, Televizije in knjižne zbirke Mladinske knjige Čebelica. Sicer pa bo v dialog, ki ga je ob Markovčiču zasnovala urednica oddaje Studio Kriškraš Anka Bogataj, poleg radijske oddaje Lahko noč, otroci!, ki že 55 let vsak večer otroke s pravljico pospremi v svet sanj, ujeta tudi televizijska oddaja Studio Kriškraš z zvedavim bobrom Borom.

RTV Slovenija s skupno zgodbo letos že tretjič raziskuje nova presečišča zvoka in slike za najmlajšo ciljno publiko. Sprva se bomo torej podali na pravljično popotovanje v radijski eter, jeseni, v Nacionalnem mesecu skupnega branja, pa še v televizijsko slikanico z bobrom Borom. S tem želimo spodbujati tako slušno kot vizualno senzibilnost naših najmlajših poslušalcev in gledalcev.

Alja Verbole, urednica oddaje Lahko noč, otroci!

Cikel oddaj pod skupnim naslovom Čebelice je idejno in izvedbeno zasnoval režiser Klemen Markovčič, ki podpisuje tudi režije novih sedmih zvočnih zgodb. Urednica oddaje je Alja Verbole, oddaje iz cikla pa so sooblikovali oblikovalca zvoka Sonja Strenar in Urban Gruden ter glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina.

T. M.
Foto: Radio Slovenija in Mladinska knjiga

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.