Po čem si boste zapomnili čas šolanja doma?

17. 5. 2020

V ponedeljek onsovnošolci prve triade odhajate nazaj v šolo. Ostali šolarji, razen "devetarjev", pa se boste še naprej učili doma. Kako vam je všeč ta čas, po čem si ga boste zapomnili?

V sredini meseca marca, ko so bile razglašene posebne razmere, ste se morali praktično čez noč navadtiti na šolanje na daljavo. Nekateri otroci pravijo, da ste bili zato vsi postavljeni na veliko preizkušnjo. Prvi teden šolanja na daljavo ste bili s prijavami tako pridni, da ste porušili spletno učilnico! Programerji so težave za tem odpravili. Nekateri so v času učenja na daljavo potrebovali tudi učno pomoč in so jim na pomoč priskočili prostovoljci. Ker ste nekateri težje razumeli šolsko snov, ste zato zelo pogrešali učiteljico, ker ste morali neznanke iz snovi razvozljati sami. Seveda pa ste zagotovo najbolj pogrešali prav svoje sošolce - nekateri so se brez družbe svojih vrstnikov izredno dolgočasili, so povedali Infodromovcem.

Za ene je bil ta čas zelo zoprn, drugi pa ga primerjajo kar z dolgimi počitnicami!

Kako pa je šlo ocenjevanje na daljavo? Poglej, kaj so o tem povedali drugi otroci!

Veliko se vas je vsako jutro učilo tudi s pomočjo šolskega pripomočka, ki ga pripravlja uredništvo Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija skupaj z ministrstvom in Zavodom za šolstvo - govorimo seveda o oddaji Izodrom. Ta bo še naprej na sporedu!

Kako se na ponedeljek pripravljajo šole?

Vsi, ki boste v ponedeljek spet odšli v šolo, se verjetno pripravljate na zgodnejše vstajanje. Tudi učitelji in drugi šolski delavci se že pripravljajo na vaš prihod. Ker morajo upoštevati kar nekaj navodil Ministrstva za izobraževanje in zdravstvenih strokovnjakov, je treba postoriti marsikaj.

Infodromovci so preverili, kako priprave potekajo na Osnovni šoli Nove Jarše. Oglej si video!

Video: RTV SLO /Izodrom in Infodrom 
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.