Starši, sedem izvrstnih in poučnih slikanic

21. 4. 2020

Vsaka slikanica zagotovo nudi veliko izobraževalnih vsebin, vpogled v odnose, spoznavanje živali, okolja, tudi soočanja z različnimi čustvi in pa seveda urjenje domišljije in krepitev besednega zaklada. Danes vam bomo predstavili sedem slikanic, ki so še posebej primerna za branje v teh dneh, ko smo doma in je potrebno otroke ves čas s čim animirati. 

Z zaprtjem vrtcev, gledališč, igrišč, s prepovedjo obiska babic in dedkov se je življenje malčkov zelo spremenilo. Ker so zaprte tudi knjižnice, naj vam bo teh sedem slikanic v pomoč, saj z njimi preprosto ne morete zgrešiti.

Sedem slikanic, ki bodo navdušile tako vas kot vaše najmlajše. Sedem slikanic, ki bodo navdušile tako vas kot vaše najmlajše.

“Kaj je koronavirus?” vprašam triletnika, ki na javnem igrišču benti, da “kdaj bo že ta veter odpihnil koronavirus”, medtem ko se vzpenja na konice prstov in poskuša s plastično grabljico strgati rdeče-beli trak. Ta je kot neposrečena pentlja na darilu ovila njegovo gusarsko ladjo pa tobogan in tisto veliko pleteno gugalnico, v katero se lahko zlekne. Kot poslednji udarec pa je svoj dolgi trak ovila celo okoli adrenalinskih hribčkov v KoloParku. Na katero koli igrišče gre, povsod je enako. Kamor koli želi iti, dobi isti odgovor. “To je tisto, ko pride otrok na igrišče, pa pride policist in mora otrok domov,” pojasni razsodno, kot tisti stric na televiziji. 

Frustracije malčkov se te dni izražajo na različne načine, s katerimi izražajo nemoč ob pomanjkanju družbenega življenja. Knjiga se v takšnih trenutkih lahko izkaže kot dobra rešitev. 

Za še več bralskega navdušenja in bralne kondicije, je na našem portalu rubrika Berem. Smo pa pred kratkim predstavili tudi Podmiznice - zelo domiselni projekt, kjer vsak večer urednica Malih sivih celic skupaj s svojima sinovoma prebere kakšno slikanico. Do sedaj je bilo posnetih že 22 Podmiznic. 

V rubriki berem najdete zelo veliko bralnih predlogov z različno tematiko. V rubriki berem najdete zelo veliko bralnih predlogov z različno tematiko.

Uživajte v branju, saj branje nas v vsakem primeru bogati in razsvetli. 

T. M.
Katja Štok
Foto: Slikanice