Danes je Dan Zemlje

22. 4. 2020

Ste vedeli, da ravno letos naš planet Zemlja praznuje častitljivih 50 let? To pa je jubilej, kajne? Srečno, naša abrahamka, Zemlja. Seveda, pa to še zdaleč ne pomeni, da je takrat naš planet nastal. 50 let le pomeni, da od takrat poteka uradno praznovanje Dneva Zemlje. 

Kaj sploh pomeni Dan Zemlje?

To je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo 1970. leta in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192-ih državah, seveda tudi v Sloveniji, a zaradi korona virusa je za letos slavnostno obeleževanje tega dogodka odpovedano. 

Nik Škrlec, voditelj Malih sivih celic in oddaje izodrom, sedaj v času šolanja od doma, priprvlja tudi zelo zanimiva srečanja in pogovore na določene tematike. Poglejte, kaj je imel za povedati ravno o Dnevu Zemlje. 

 

Nik je skupaj s svojim prijateljem, prav tako igralcem Vorancom Bohom pripravil videoposnetek pogovora, v katerem je Voranc prebral knjigo o odgovornem ravnanju z odpadki. Naslov knjige je Kapitan Nik in psiček Reks (avtorica Vivian French, izdala založba Epistola).

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay
Video: FB Nik Šrlec