Pa jo imamo - slikanico z naslovom Koronavirus

6 - 9 let

18. 4. 2020

Koronavirus ne počiva. Ne na televiziji, ne na radiu, ne na spletu. Nikjer! Tokrat vam ponujamo v branje brezplačno različico slikanice z naslovom Koronavirus. Je poučna in bo vam, dragi otroci, na preprost način razložila dejstva o bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus. 

Knjigo so napisale Elizabeth Jenner, Kate Wilson in Nia Roberts, v slovenščino pa jo je prevedla Mojca Žnidaršič. V originalu je izšla pri angleški založbi Nosy Crow, naša slovenska založba Morfemplus pa je poskrbela za digitalno različico v slovenščini. Našli jo boste na tej povezavi. 

Slikanica vsebuje 14 strani in je opremljena tudi z ilustracijami, ki jih je prispeval Axel Scheffler, znan po tem, da je ilustriral knjige o Zverjascu. Slikanica vsebuje 14 strani in je opremljena tudi z ilustracijami, ki jih je prispeval Axel Scheffler, znan po tem, da je ilustriral knjige o Zverjascu.

V knjigi najdete tudi prijazne nasvete, kako lahko vi prispevate k temu, da bo to obdobje koronavirusa minilo čim prijetneje. V knjigi najdete tudi prijazne nasvete, kako lahko vi prispevate k temu, da bo to obdobje koronavirusa minilo čim prijetneje.

Za vse tiste, ki pravljice tudi radi poslušate, ne samo berete, je založba Morfemplus pripravila tudi zvočno različico. 

Besedilo je strokovno pregledal Graham Medley, profesor za raziskovanje nalezljivih bolezni na šoli za higieno in tropsko medicino v Londonu, tako da ni strahu, da bi v njej bile kakšne napačne informacije. 

Želimo vam prijetno branje, knjiga je ravno prav dolga, tako da upamo, da vam polepša kakšen popoldan po šoli na daljavo. 

T. M.
Foto: iz Knjige Koronavirus

SLONTASTIČEN POZOR!

 

Sodelujte v nagradni igri za film Božiček, kam si se nam skril?!