Poslastice v Izodromu

10. 4. 2020 - Govorjenja iz trebuha, zobne miške in človeški poligraf!

Teče četrti teden posebne jutranje televizijske oddaje za šolarje. Kaj zanimivega se je pripetilo v zadnjih epizodah Izodroma z Nikom Škrlecem in Niko Rozman? Oglej si izbrane poslastice iz oddaje!

Nikoli ne veš, kdaj ti govorjenje iz trebuha lahko pride prav, zato si oglej ta Izodrom, v katerem boš izvedel tudi, kako se odlično znajti na kakšni angleški kmetiji! Zaradi Poloninega vprašanja so Infodromovci raziskali, kaj v tem obdobju počnejo zobne miške! Ali opravljajo svoje delo? Morda pa bi nam lahko resnico o tem povedal človeški poligraf? Beri dalje! 

Prav posebno veščino vas je mlade Izodromovce pred domačimi ekrani in Firbcologe na terenu, učila igralka Lucija Čirović, ki obvlada govorjenje ... iz trebuha!Prav posebno veščino vas je mlade Izodromovce pred domačimi ekrani in Firbcologe na terenu, učila igralka Lucija Čirović, ki obvlada govorjenje ... iz trebuha!

Za mnenje o tem, kaj v času koronavirusa počnejo zobne miške, so v oddaji povprašali dva strokovnjaka. Eden je velik poznavalec zdravih zobkov, druga pa je strokovnjakinja za živali.

Gorski reševalec Matjaož Šerkezi vas je s svojima mladima pomočnikoma Marušo Terezo in Jožem naučil zapletenih ročnih spretnosti, ki lahko pridejo prav pri plezanju, pa še kje drugje v naravi. Govorimo seveda o vozlih!
Osmice, ambulantne vozle in še nekaj drugih vozlov se lahko naučiš narediti z nekaj spretnosti, z malček vrvi in s pomočjo tega videa!

K risanju velikih nosov, kvadratnih glav in podobnih pretiravanj, vas je povabil Ciril Horjak ali dr. Horowitz, ki je časopisni karikaturist! Naučil vas je risarskih osnov in vas povabil, da v šaljivem slogu upodobite voditelja Izodroma!
Kako so vam uspele karikature Nike in Nika, ki ste jih pripravili za domačo nalogo, si lahko ogledate na začetku te oddaje!

Ker je prvi paril dan, ko so dovoljene in celo zaželene laži, sta Nik in Nika iz tega seveda naredila igro. Oglej si oddajo in preveri, kako dobra sta bila kot prava človeška poligrafa!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO/Izodrom
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.