Namigi strokovnjaka za šolske spise

1. 4. 2020 - S triki za pisanje dobrih spisov ti tudi v teh dneh lahko pomaga mladinski pisatelj Tomo Kočar

So ti že naročili za domačo nalogo napisati spis o tem, kako živimo v teh dneh? Brez skrbi. Kako izbereš dober naslov, kako najdeš svoj slog in zakaj je pri spisu dobro biti iskren, vse to in še več, ti svetuje naš strokovnjak za spise.

Ošvrkni rubriko Napiši spis. Mladinski pisatelj Tomo Kočar, ki je napisal že več kot dvesto pravljic, zate razkriva skrivnosti sestavin, ki jih imajo zares dobri spisi. Naučil vas je že, da so za dobre zgodbe pomembni preobrati, kako napisati zgodbo brez načrta, pa tudi, kateri trije triki ti pomagajo, da hitro in dobro napišeš šolski spis. Vabimo te k branju vseh namigov našega strokovnjaka za spise.

Spisi bi morali biti zabavni, kar nekaj otrok pa bi se ob najavi šolskega spisa najraje skrilo pod mizo. Si tudi ti med njimi?Spisi bi morali biti zabavni, kar nekaj otrok pa bi se ob najavi šolskega spisa najraje skrilo pod mizo. Si tudi ti med njimi?

Če bi rad vstopil v stik s Tomom, se mu lahko oglasiš na elektronski naslov bansi@rtvslo.si. Tvoje sporočilo bo prebral in nanj tudi odgovoril. Posebej vesel pa bo, če mu pošlješ kar kakšen svoj spis! Celega ali v delih ga bo objavil v svoji rubriki.

Poznaš Tomove pravljice o Lumpih iz 3.a?Poznaš Tomove pravljice o Lumpih iz 3.a?

Foto: MMC RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.