Nezlomljivo jajce, ples in po angleško v Izodromu

31. 3. 2020 - Drugi teden posebne jutranje oddaje za otroke in napoved novih epizod

Korakamo že v tretji teden šolanja od doma, ki ga veliko otrok rado opravi tudi kar s pomočjo televizijske jutranje oddaje Izodrom. Spremljaš Niko in Nika pri njunih podvigih? 

Če oddaje prejšnji teden nisi gledal, spodaj hitro preberi, kaj vse si zamudil. Povemo pa ti še, kaj te v tej oddaji s posebnim imenom, ki je skovanka med imenom oddaje Infodrom in besedo izolacija, čaka v naslednjih dneh. Zanimivo bo! 

Zdaj pa smuknimo še malo nazaj v času in poglejmo zanimivosti iz drugega tedna predvajanja oddaje. Pisali smo že, kaj se je zgodilo v šesti in sedmi epizodi posebne otroške jutranje oddaje, ki je vsebovala preizkus zmogljivosti in besede kot sta "kolcig" ter "lažnica". Kakšna čuda so še pripravili in o čem ste poročali učenci v drugem tednu predvajanja oddaje Izodrom?

V osmi oddaji ste otroci med drugim pokazali, kako uspešno ste preparirali jajce, da je to postalo nezdrobljivo!V osmi oddaji ste otroci med drugim pokazali, kako uspešno ste preparirali jajce, da je to postalo nezdrobljivo!
Osmo epizodo Izodroma si oglej tukaj.

Če naravoslovno obarvano oddajo zaobjamemo z matematično formulo, se je v devetiepizodi zgodilo to: Narava in znanilci pomladi v gozdu × varovanje okolja ÷ plesni treningi na daljavo - kako pripraviti naravni detergent + še in še!

Nika in Nik sta se v deseti epizodi učila fizike s posebnih pripomočkom (seveda v rokavicah) - s šolsko tablo na dotik! Si jo že videl, jo imate morda tudi v vaši šoli?Nika in Nik sta se v deseti epizodi učila fizike s posebnih pripomočkom (seveda v rokavicah) - s šolsko tablo na dotik! Si jo že videl, jo imate morda tudi v vaši šoli?

Oglej si še celotno petkovo, deseto epizodo Izodroma! Poleg brezbesednega risanja fizikalnih pojavov boš videl še, katerega otroškega izdelovalca raket so obiskali Kriškraševci, pa tudi, kakšne so slovenske rože iz papirja.

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO/Izodrom
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.