Brezplačne e-knjižnice!

9. 4. 2020

Sedaj, ko so knjižnice zaprte, izgovorov, da ne bi mogli brati knjig in pravljic, seveda ni. Tokrat vas bomo razveselili z informacijo, kje lahko poiščete knjige in jih tudi preberete kar preko računalnika. 

Ena od možnosti, kjer lahko berete knjige in to brezplačno, če ste včlanjeni vsaj v eno splošno knjižnico v Sloveniji, je portal Biblos. 

Na levi strani poiščite rubriko Za otroke in mladino, kliknite nanjo in si izberite knjigo, ki bi si jo želeli izposoditi. Potem je potrebno samo še vtipkati člansko številko od katere koli knjižnice v Sloveniji. Na levi strani poiščite rubriko Za otroke in mladino, kliknite nanjo in si izberite knjigo, ki bi si jo želeli izposoditi. Potem je potrebno samo še vtipkati člansko številko od katere koli knjižnice v Sloveniji.

“Biblos je prva in edina slovenska e-knjižnica in e-knjigarna, ki je nastala zaradi želje po nenehnem razvoju na področju založništva, pa tudi ob soočanju s težavami starejših in slabovidnih oseb, ki pri branju potrebujejo povečavo črk, dodatno osvetlitev … Danes pa je Biblos distribucijska platforma, ki omogoča tako izposojo na daljavo kot branje na različnih napravah. Izposoja je brezplačna in javno dostopna.”

dr. Eva Premk Bogataj, strateška vodja projektov na Beletrini. 

Drug portal, kjer so tudi na voljo brezplačne slikanice za vas, dragi naši bralci, je Založba Zala. Za vas so izbrali nekaj slikanic, ki jih lahko samo s klikom nanje, preberete. 

Preprosto kliknete na slikanico in jo prelistate na računalniki, tablici ali telefonu. Preprosto kliknete na slikanico in jo prelistate na računalniki, tablici ali telefonu.

Tudi Mladinska knjiga je v teh časih ponudila kar 50 brezplačnih e-knjig. Med njimi so seveda tudi takšne za vas, dragi otroci. 

Izberite rubriko brezplačne e-knjige, izberite knjigo in nato "prelistaj knjigo". Izberite rubriko brezplačne e-knjige, izberite knjigo in nato "prelistaj knjigo".

V enem od prejšnjih prispevkov smo omenili še več ekoloških slikanic (več kot 40), ki jih prav tako lahko brezplačno preberete preko računalnika in so izšle pri podjetju Energetika.net. 

Da boste slikanico še lažje prelistali, smo na tej fotografiji označili, kam morate klikniti. Ko torej izberete določeno slikanico, klik na "Pokukaj v slikanico". Mi smo izbrali Eko knjigo. Da boste slikanico še lažje prelistali, smo na tej fotografiji označili, kam morate klikniti. Ko torej izberete določeno slikanico, klik na "Pokukaj v slikanico". Mi smo izbrali Eko knjigo.

Tanaj Mojzer
Foto: Založbe z e-knjigami

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.