Kaj sploh je koronavirus?

26. 3. 2020

Sedaj že ptički na veji čivkajo, zakaj smo doma in ni vrtca in šole. Starši so vam zagotovo povedali, da gre za hud virus in da moramo zelo paziti, da se ga ne nalezemo od nikogar, saj lahko naenkrat zboli več ljudi. Za vas smo izbrskali nekaj videoposnetkov, ki vam bodo dodatno razložili za kakšen virus gre. 

Izbrali smo takšne videoposnetke, da vam še dodatno na vam prijazen način razložijo, za kakšno okužbo in posledično bolezen gre. 

Ta zelo dinamičen animirani videoposnetek ima tudi podnapise v slovenščini.

Animirani posnetek iz našega Univerzitetnega Kliničnega Centra Ljubljana:

Naš, slovenski zdravnik, pulmolog (specialist za pljučne bolezni in bolezni dihal) prim. mag. Matjaž Turel, dr. med. je na preprosti način razložil, kako se okužimo z virusom Covid 19 in kakšne spremembe se po okužbi zgodijo v naših pljučih.

Še nekaj videoposnetkov in informacij iz oddaje Infodrom.

Pozor: če smo doma zaradi virusa, to še ne pomeni, da smo na počitnicah. Sedaj so starši vaši učitelji in pridno poslušajte navodila staršev, ki jih dobijo od učiteljev. Le tako bomo skupaj močnejši in premagali to okužbo, pa tudi šolska gradiva ne bodo preveč v zaostanku.

Kljub vsemu, ker smo sedaj v takšnih razmerah, da je druženje omejeno, imejte v mislih, da bo vse še dobro in razmišljajte pozitivno ter bodite aktivni, ustvarjalni. Kakšno risbico ali misel, ki vam te dni roji po glavi, lahko pošljete tudi na bansi@rtvslo.si.

Tanaj Mojzer
Foto: Infodrom
Video: Oddaja Infodrom in Youtube

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.