Kroki in Sneguljčica pri tebi doma

23. 3. 2020 - Lutkovne predstave, ki si jih lahko ogledaš od doma

Nežna princeska se kljub pomoči prijaznega frizerja, ki proti vsem ukazom njene hudobne mačehe poudari Sneguljčičino lepoto, znajde sama v temnem gozdu. Kako se konča ta zgodba in tudi tista o Krokiju, ki praznuje rojstni dan?

V domači dnevni sobi si lahko narediš svoje gledališče, če imaš pri roki računalnik, ali sodobni televizijski sprejemnik. Zagotovo ga imaš, če bereš ta prispevek. Še bolj zanimivo bo, če si prostor za domače gledališče urediš pod jedilno mizo. Zase in za svoje mlajše bratce lahko v tvojem domačem gledališču predvajaš kar dve lutkovni predstavi. Morda katero od zgodb že poznaš?

Deklica s črnimi lasmi in poltjo, belo kot sneg

Sneguljčica mora zapustiti grad in ostane sama v divjini. Živali, ki se zberejo ob njej, niso več divje zveri in palčki, ki en za drugim pridrobencljajo k speči deklici poznajo poleg dragih kamnov tudi vrsto pesmi: pozdravno, pa oprostilno, pa ljubezensko. Ta pride na vrsto na koncu, ko lepi kraljevič poskrbi za srečen konec.Sneguljčica mora zapustiti grad in ostane sama v divjini. Živali, ki se zberejo ob njej, niso več divje zveri in palčki, ki en za drugim pridrobencljajo k speči deklici poznajo poleg dragih kamnov tudi vrsto pesmi: pozdravno, pa oprostilno, pa ljubezensko. Ta pride na vrsto na koncu, ko lepi kraljevič poskrbi za srečen konec.

Sneguljčica je zgodba o prijateljstvu, pravi, notranji lepoti in ljubezni, ki premaga nevoščljivost in hudobijo. Predstava je priredba knjižnega dela Sneguljčica in sedem palčkov bratov Grimm.

Sneguljčico so zaigrali v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Kroki in prijatelji

Kroki je krokodilček, ki živi v hišici na robu gozda. Tam ga radi obiščejo prijatelji zajec Tine, veverica Zdenka, merjasec Pavle in sova Urša. Tine je Krokijev najboljši prijatelj, vsako jutro pride h Krokiju na skodelico čaja in partijo šaha. Zdenka, ki je izvrstna kuharica in vrtnarica, Krokiju pomaga urejati vrt in pripravlja najboljšo jagodno marmelado. Pavle je navdušen športnik, Urša pa strastna bralka knjig.

Ko Kroki praznuje rojstni dan, misli da so pozabili nanj. Seveda niso pozabili! Presenetijo ga z veliko torto.Ko Kroki praznuje rojstni dan, misli da so pozabili nanj. Seveda niso pozabili! Presenetijo ga z veliko torto.

Oglej si predstavo Kroki in prijatelji, ki jo je za gledališče lutk Konj odigrala Ajda Ross.

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.