Kaj smo si prvi teden ogledali v Izodromu?

20. 3. 2020

Spremljaš jutranji program, ki nastaja v času izolacije - ko se ne hodi v šolo, z imenom Izodrom? Kot se spodobi za oddajo, ki te dni dopolnjuje šolanje od doma, sta voditelja Nika in Nik otrokom vsak dan naložila tudi domače naloge.

Če si zadnje počitnice gledal Počitniški krompir, potem voditelja oddaje že poznaš. V prvi epizodi Izodroma sta Nik in Nika z Firbcologi raziskala zanimive matematične operacije, pogovorila sta se z učiteljico razrednega pouka, ki je razložila, kako sedaj poučuje svoje učence od doma. Spoznala pa sta tudi Žana, ki je mojster v sestavljanju rubikove kocke! Kaj vse se je še zgodilo v oddaji Izodrom ta teden?

Ker se otroci največ naučite z zgledom, vse goste v oddaji Izodrom gostijo izključno prek Skypa in te s tem ves čas spominjajo, kako pomembno je, da v tem času vsi ostanemo doma. Nika in Nik se gosti pogovarjata o temah in vprašanjih, ki jih otroci sami zastavljate Infodromovim novinarjem (na fotografiji je poleg Nike in Nika tudi Neža iz Infodroma). Kako lahko še ti sodeluješ v oddaji Izodrom, si preberi spodaj.Ker se otroci največ naučite z zgledom, vse goste v oddaji Izodrom gostijo izključno prek Skypa in te s tem ves čas spominjajo, kako pomembno je, da v tem času vsi ostanemo doma. Nika in Nik se gosti pogovarjata o temah in vprašanjih, ki jih otroci sami zastavljate Infodromovim novinarjem (na fotografiji je poleg Nike in Nika tudi Neža iz Infodroma). Kako lahko še ti sodeluješ v oddaji Izodrom, si preberi spodaj.

V drugi oddaji smo izvedeli, kdaj so naredili prvega plišastega medvedka, se podružili s Firbcologi na še enem raziskovanju ter preverili, s kakšnimi težavami in vprašanji otroci kličejo na Tom telefon.

 V tretji, sredini oddaji, ste lahko izvedeli nekaj zanimivosti o koronavirusu. Znanstvenik vam je odgovarjal na vprašanja, ki ste jih posredovali. Eno od njih je bilo, kako lahko virus preživi v človeškem telesu.V tretji, sredini oddaji, ste lahko izvedeli nekaj zanimivosti o koronavirusu. Znanstvenik vam je odgovarjal na vprašanja, ki ste jih posredovali. Eno od njih je bilo, kako lahko virus preživi v človeškem telesu.
Celotno sredino oddajo si lahko ogledaš tukaj.

V četrtkovem Izodromu ste otroci lahko izvedeli, kaj je to mutiranje. Nik in Nika sta potelovadila in pisatelja Primoža Suhodolčana preizkusila v naravoslovnem znanju.V četrtkovem Izodromu ste otroci lahko izvedeli, kaj je to mutiranje. Nik in Nika sta potelovadila in pisatelja Primoža Suhodolčana preizkusila v naravoslovnem znanju.
Četrtkov Izodrom si oglej tu.

O še čisto sveži, današnji petkovi oddaji Izodrom, pa ti nič več ne izdamo. Oglej si jo!  

Foto: RTV SLO/Dunja Karlovšek (1.) Iz videa (2., 3.)
Video: RTV SLO/ Izodrom
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.