Slovenska hrana, zelo okusna si!

24. 3. 2020

Sedaj, ko so zaprte vse šole, vrtci, vse restavracije, lokali in mejni prehodi, se lahko tudi vprašamo o pomenu hrane, ki prihaja iz tujine. Lahko si pa tudi rečemo: kaj, če bi imeli na voljo samo in izključno slovensko hrano? Kaj bi bilo pa potem? Torej, poglejmo, katera hrana bi lahko bila na voljo in katera ne. 

Naše ministrstvo za kmetijstvo ima v teh dneh nalogo pospešeno spremljati stanje preskrbe in tveganja pri posameznih skupinah živil ter ima dogovorjene ukrepe za nemoteno dolgotrajnejšo preskrbo s hrano, če bi bilo to potrebno.

Slovenske kmetije najdemo na območjih po celotni Sloveniji, največ jih je seveda na obrobju večjih mest. Slovenske kmetije najdemo na območjih po celotni Sloveniji, največ jih je seveda na obrobju večjih mest.
Zemljevid Slovenije, ki na preprosti način prikaže nekatere dobrine, ki jih imamo v Sloveniji. Zemljevid Slovenije, ki na preprosti način prikaže nekatere dobrine, ki jih imamo v Sloveniji.

Zato moramo biti v teh časih zelo hvaležni vsem zaposlenim v verigi preskrbe s hrano, kmetom, delavcem v živilskopredelovalni industriji, veterinarjem, trgovcem, prevoznikom in ostalim, ki so tudi v teh časih ostali na delovnih mestih in skrbijo za to, da bomo prebivalke in prebivalci Slovenije v teh zahtevnih trenutkih imeli na voljo lokalno pridelano slovensko hrano in tako nemoteno oskrbo. 

Žemljice oziroma žulike kot so jim rekli včasih, so bile osnovno živilo naših dedkov in babic. Tudi v današnjih dneh je marsikdo doma spekel svoj prvi kruh. Se strinjate?Žemljice oziroma žulike kot so jim rekli včasih, so bile osnovno živilo naših dedkov in babic. Tudi v današnjih dneh je marsikdo doma spekel svoj prvi kruh. Se strinjate?

Besedilo in foto: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.