Planet brez odpadkov

6 - 9 let

10. 3. 2020

Danes bomo predstavili knjigo, ki je zelo ekološko obarvana. Govori o odpadkih, ki so del našega vsakdana, zelo pomembno pa je dejstvo, kako jih proizvesti čimmanj in tako ohraniti naš planet koliko se le da čist.

Knjiga z izjemno ekološko tematiko, je ravnokar izšla, in sicer v začetku letošnjega leta pri založbi Mladinska knjiga. 

S skoraj vsemi dejavnostmi ustvarjamo odpadke, ki pa so za planet zelo škodljivi. Knjiga odkriva in obravnava vse vrste odpadkov – od ostankov hrane, elektronskih odpadkov, plinov iz tovarn in starih naprav, »večno« plastiko – pa tudi, kako lahko poskušamo težavo zmanjšati, obnavljamo energijo in varujemo naravo.S skoraj vsemi dejavnostmi ustvarjamo odpadke, ki pa so za planet zelo škodljivi. Knjiga odkriva in obravnava vse vrste odpadkov – od ostankov hrane, elektronskih odpadkov, plinov iz tovarn in starih naprav, »večno« plastiko – pa tudi, kako lahko poskušamo težavo zmanjšati, obnavljamo energijo in varujemo naravo.

Knjiga je polna zanimivih zamisli, kako lahko pomagamo, da bi bil naš planet boljši. V njej izvemo, kako lahko celo z najmanjšo, najbolj preprosto spremembo dosežemo ogromno.Knjiga je polna zanimivih zamisli, kako lahko pomagamo, da bi bil naš planet boljši. V njej izvemo, kako lahko celo z najmanjšo, najbolj preprosto spremembo dosežemo ogromno.

Izjemno poučna knjiga na 71-ih straneh obravnava naš odnos do odpadkov, kako jih reciklirati in proizvesti čim manj. Izjemno poučna knjiga na 71-ih straneh obravnava naš odnos do odpadkov, kako jih reciklirati in proizvesti čim manj.

Skrb za okolje bi morala biti vsem nam na prvem mestu Knjiga ponudi prenekatero ekološko idejo in dejstva, pred katerimi si ne smemo zatiskati oči. Ena od bolj črnogledih napovedi je tudi ta, da bi naj bilo do leta 2050 v oceanih več kosov plastike kot rib. To se ne sliši preveč obetavno, kajne? Skrb za okolje bi morala biti vsem nam na prvem mestu Knjiga ponudi prenekatero ekološko idejo in dejstva, pred katerimi si ne smemo zatiskati oči. Ena od bolj črnogledih napovedi je tudi ta, da bi naj bilo do leta 2050 v oceanih več kosov plastike kot rib. To se ne sliši preveč obetavno, kajne?

 Katere vire obnovljive energije vse poznate? Katere vire obnovljive energije vse poznate?

Knjigo lahko berete od prve do zadnje strani, lahko pa jo tudi odprete na kateri koli strani, saj ponuja veliko različnih ekoloških dejstev, ki se ne berejo kot roman. Knjigo lahko berete od prve do zadnje strani, lahko pa jo tudi odprete na kateri koli strani, saj ponuja veliko različnih ekoloških dejstev, ki se ne berejo kot roman.

Tanja Mojzer
Foto: Planet brez odpadkov

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.