Tretja zlata rola za mladinski film

28. 1. 2020

Mladinski film z naslovom Košarkar naj bo 2, ki je nastal v koprodukciji naše medijske hiše RTV, je prejel že tretjo zlato rolo, kar pomeni, da si ga je ogledalo že več kot 175.000 obiskovalcev. 

»Dosegli smo še tretjo zlato rolo in se uvrstili v končnico, v kateri igramo za 100.000 gledalcev!«

Primož Suhodolčan, avtor scenarija in knjige, po kateri je film sploh nastal. 

Ekipa filma Košarkar naj bo 2 je pretekli konec tedna v kinu Maribox v Mariboru prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado, ki jo Kolosej skupaj z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev, je prevzel režiser Boris Bezić.Ekipa filma Košarkar naj bo 2 je pretekli konec tedna v kinu Maribox v Mariboru prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado, ki jo Kolosej skupaj z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev, je prevzel režiser Boris Bezić.

»Tretja zlata rola nas uvršča med najbolj gledane slovenske filme vseh časov, kar je je seveda čudovito. Še posebej, če pomislim, da v Sloveniji ni veliko mest, ki imajo toliko prebivalcev, kot naš film gledalcev. Za ta uspeh se še enkrat zahvaljujem svoji srčni ekipi, ki je skupaj z mano prignala film do konca,« je Bezić povedal ob prejetju edine slovenske filmske nagrade, ki jo podeljujejo glede na število gledalcev, ki jih doseže film. Film je tovrstno število obiskovalcev uspel zbrati od 27. septembra 2019, kar je izjemno hitro. 

»Občutki ob prejetju nagrade za tako visoko število gledalcev so izjemni. Končno lahko verjamem, da smo skupaj z ekipo ustvarili nekaj pomembnega. V takem trenutku začneš razmišljati in upati na nov film, saj je očitno, da je zanimanje za filme z otroško tematiko, ki mladino tudi vzgaja in ji sporoča, da je mogoče uspeti, če si vztrajen, veliko. Na tem mestu se zahvaljujem tako sodelavcem na filmu kot distribucijski ekipi Koloseja, s katero smo s skupnimi močmi dosegli veliko gledanost. Prav ta občutek mi daje energijo in željo po ustvarjanju novega filma,«

Producent Frenk Celarc.

Filmsko nagrado zlata rola že od leta 2002 podeljujeta Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev. Namenjena je uspešnim slovenskim filmom, ki presežejo določeno število gledalcev. Družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 si je do danes ogledalo 77.348 gledalcev, kar je film ob nagradi film uvrstilo tudi med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov. Preberite še zanimivosti iz zakulisja o drugem delu nadaljevanja filma. Nastale so samo za naš Bansijev portal. 

Učitelj geografije Tundra in košarkaš Ranta. Učitelj geografije Tundra in košarkaš Ranta.

Čestitkam in dobrim željam se pridružujejo tudi v mariborskem kinu Maribox, ki je tokrat gostil podelitev zlate role.

»V Mariboxu že vrsto let podpiramo slovensko filmsko produkcijo. Veseli smo, da je Košarkar prejel že tretjo zlato rolo, ki smo jo ekipi danes izročili pri nas. Gre za film, ki je bil s skoraj 5.000 gledalci za naš kino najuspešnejši slovenski film lanskega leta, kar pomeni tudi, da smo ponovno beležili rast števila gledalcev filmov domače produkcije. Kot kaže smo tudi v Sloveniji začeli slediti trendu, ki smo mu priča v drugih evropskih državah, kjer prihaja domača produkcija vse bolj v ospredje. Tudi v prihodnje bomo slovenske filmske ustvarjalce podpirali s premiernimi dogodki in promocijo filmov, ki jih bodo z ogledom zagotovo nagraditi tudi gledalci,« pravi direktor kina Maribox, Stipe Jerić.

Še pesem, ki jo izvajata BQL in je t.i. košarkaška himna:

Tanja Mojzer
Foto: Košarkar naj bo 2
Video: Youtube

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.