Flavtistka Jana

6. 1. 2020

Danes predstavljamo mlado, 14-letno zelo talentirano flavtistko Jano Ilić, ki je že kot 10-letnica nastopila na mnogih mednarodnih tekmovanjih in je ponosna lastnica okrog 50 različnih mednarodnih priznanj. Tokrat je ponovno nastopila kot gostja v oddaji na televiziji Slovenija z naslovom Na glas. Tako kot Jana, pa lahko tudi vi predstavite svoj talent širši javnosti, če sodelujete v našem natečaju Kaj pa ti znaš. 

Jana je učenka ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet in je osvojila drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju v Trstu Ars Nova. Kot desetletna deklica je nastopila v Carnegie Hallu v New Yorku, 28. februarja pa bo imela prvi solistični nastop v Ljubljanski mestni hiši.

Spoznajmo Jano malce pobliže

"Pravzaprav nihče ne ve, kdaj sem rekla, da bi rada igrala flavto, in kje sem jo slišala. Moje prve besede so bile oče, mama, mucka, flavta," pripoveduje čudežna deklica Jana Ilić. Rojena je bila v Šabcu v Srbiji leta 2005. Janina starša povesta, da je že kot majhen otrok vedela, kaj hoče – igrati flavto. Do srečanja s flavto je Jana risala, vadila namizni tenis in moderni balet – dvakrat celo osvaja prvo mesto v kategoriji do sedem let!

Njen nastop v oddaji Na glas, 4. januarja letos: 

Krona uspeha – nastop v Carnegie Hallu!

Jana Ilić, takrat desetletnica, je 1. maja 2016 nastopila v najslovitejši dvorani na svetu, newyorškem Carnegie Hallu: "Bilo je neverjetno. Sploh nisem pričakovala, da bom na tem tekmovanju dobila prvo nagrado, pa še posebno. Občutek je bil čudovit. Ko sem prišla na oder, sem vedela, da bom to delala vse življenje, da bom nastopala po vsem svetu. Ves čas sem gledala občinstvo, ki me je z užitkom poslušalo."

V tem videoposnetku si poglejte, kako je Jana 2. junija 2018 prvič nastopila v oddaji Na glas. 

Vabljeni, da tudi vi pokažete svoj talent (lahko je prav tako glasbeni, morda plesni ali kakršen koli drug) in nam v največ 3-minutnem videoposnetku to predstavite. S tem boste sodelovali v našem velikem nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš (na tej povezavi najdete vse informacije, kako poslati videoposnetek). V tem, prispevku pa si še preberite, katere nagrade vas čakajo. 

T. M. , S. B. L., Maida Džinić Poljak
Foto: Osebni arhiv Jane Ilić
Video: TV Slovenija

Video natečaj

Osnovnošolci prve in druge triade sodelujte v Kaj pa ti znaš?! Navodila za prijavo najdete tukaj