Božičkovo darilo: 1000 otrok in staršev na Košarkar naj bo!

30. 12. 2019

V Sloveniji živijo tudi otroci, ki so zaradi materialne stiske prikrajšani za trenutke, ki se marsikateri družini zdijo samoumevni. Med njimi je zagotovo tudi obisk kina in ogled komedije, v kateri lahko sproščeno uživa vsa družina. Do konca božično-novoletnih počitnic si bo tako v dobrodelni akciji lahko kar tisoč otrok, skupaj s starši, brezplačno ogledalo slovensko mladinsko družinsko komedijo Košarkar naj bo 2, ki je nastala v koprodukciji naše medijske hiše RTV. 

 V petek, 20. decembra je Kolosej obiskalo 400 otrok in njihovih staršev, ki so si ogledali družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 in obiskali Filmsko mesto. Otroke je pozdravil in obdaril tudi Božiček.V petek, 20. decembra je Kolosej obiskalo 400 otrok in njihovih staršev, ki so si ogledali družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 in obiskali Filmsko mesto. Otroke je pozdravil in obdaril tudi Božiček.

»Zelo pomembno je, da socialno ogroženim družinam omogočimo, da lahko preživijo skupen čas tudi zunaj svojih domov, pozabijo na stiske vsakdana, si vzamejo čas za skupna doživetja, ki jim hkrati dajejo tudi nova znanja in izkušnje, povezujejo pa se lahko tudi z drugimi ljudmi,«

Neža Haler, vodja projekta Čarobna zima.

»Dobrodelna akcija brezplačnega obiska kina za socialno šibke družine je zasnovana v duhu ustanovitelja podjetja Bosch, Roberta Boscha, ki ni bil le vplivni inovator, ampak tudi velik človekoljub, ljubitelj narave in zagovornik dostopa do izobrazbe za vsakogar. Že od začetka 20. stoletja se je boril za neomejen dostop vseh ljudi do izobrazbe, ustanovil je društvo za spodbujanje nadarjenih otrok iz socialno šibkejših okolij, finančno podpiral nadarjene mlade s posebnimi potrebami in tudi številne tehnološke univerze. Skoraj 70 let po njegovi smrti se podjetje Bosch še vedno ravna po načelu družbene odgovornosti. Veseli nas, da bomo skupaj s spletno trgovino mimovrste=) in Kolosejem polepšali praznični čas družinam po vsej Sloveniji,« so povedali v podjetju Robert Bosch.

Režiser filma je tudi pozdravil obiskovalce v Koloseju. Režiser filma je tudi pozdravil obiskovalce v Koloseju.

V Koloseju na eni od dobrodelnih projekcij tudi ni manjkalo košarkaških košev pred samo projekcijo filma. V Koloseju na eni od dobrodelnih projekcij tudi ni manjkalo košarkaških košev pred samo projekcijo filma.

»Z veseljem smo se odzvali temu čudovitemu dobrodelnemu dogodku, ki družinam omogoča ogled filma Košarkar naj bo 2. Prepričani smo, da je doživetje kino predstave dogodek, ki bo tako otrokom kot njihovim staršem ostal v prijetnem spominu, še posebej pa nas veseli, da smo družinam, ki si obiska kina ne morejo vedno privoščiti, polepšali praznične dni,« je poudarila direktorica marketinga in programa v Koloseju Ursula Spruk.

Ko božiček in košarkar sedeta za šolsko klop ... Ko božiček in košarkar sedeta za šolsko klop ...  

T. M.
Foto: Kolosej

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.