Danes 700. oddaja Infodrom!

6. 12. 2019

Oddaja Infodrom je na sporedu ob petkih ob 18.00 na TV SLO 1. Na današnji petek bo pa oddaja še bolj posebna - na sporedu bo namreč že 700. oddaja, kar je precej velika številka. 

Infodrom vsak teden zbira mnenja mladih, širi glas o njihovih dosežkih, pomaga blažiti najstniške tegobe in stiske ter jedrnato poroča o svetovnih dogodkih. Infodrom je oddaja, ki pripoveduje zgodbe mladih.

 Voditelji oddaje Infodrom so Aleš Okoren, Tina Antončič in Nejc Krevs.  Voditelji oddaje Infodrom so Aleš Okoren, Tina Antončič in Nejc Krevs. 

Razlagalni prispevki Infodroma, ki so grafično opremljeni, popestrijo marsikatero šolsko uro, pridejo prav pri referatih in seminarskih nalogah, odraslim pa pomagajo prebiti led pri pogovorih z mladimi o tabuiziranih temah.

Ustvarjalci oddaje se zavedamo, da otroci televizije ne spremljajo več analogno zato zanje pripravljamo kakovostne vsebine tudi na spletu in družbenih omrežjih. V rubriki Spletke smo pripravili prostor za mnenja, ki jih pošiljajo prek različnih aplikacij, hkrati pa jim postrežemo z informacijami o tem, kako splet uporabljati varno.

Nekatere izjave gledalcev Infodroma: 

Slišim, kaj moji vrstniki mislijo o kakšni stvari.

Lučka

Meni se zdi fino, da imamo svojo informativno oddajo, ker tako ogromno izvem in lažje razumem stvari.

Sabina

Izvem veliko o odraščanju, pa o stvareh, za katere niti nisem vedela, da obstajajo.

Tisa

V informativnih oddajah za odrasle uporabljajo določene izraze, ki jih ne razumem, zato mi je bolj všeč, da mi v Infodromu razložijo po moje.

Iztok

Izvem kaj takega, kar zanima mladostnike.
Lucija

Če katero od oddaj Infodrom zamudite, ste vabljeni, da si jo ogledate na MMC-jevem otroškem portalu na zavihku Infodrom. Če katero od oddaj Infodrom zamudite, ste vabljeni, da si jo ogledate na MMC-jevem otroškem portalu na zavihku Infodrom.

Infodrom prejemnik dveh nagrad

Leta 2014 je oddaja prejela nagrado Evropske zveze javnih radijskih in televizijskih postaj za odličnost v podajanju novic za otroke. Strokovna komisija je nagrado utemeljila s spodbudnimi besedami: »Novice so predstavljene z dejstvi in rahločutnim pristopom do mladih gledalcev, ki jim je oddaja namenjena, pri tem pa ustvarjalci upoštevajo visoka načela novinarske etike.«

Leta 2017 je Infodrom prejel tudi nagrado viktor za najboljšo otroško in mladinsko televizijsko oddajo po mnenju strokovne komisije.

T. M.
Foto: Arhiv TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.