Otroške igre na Slovenskem od A do Ž

6 - 9 let

19. 12. 2019

Danes vam predstavljamo izjemno zanimivo knjigo, ki predstavlja legendarne, zelo znane, a starinske igre, s katerimi so se kratkočasili že naši dedki in babice oziroma kar pradedki in prababice. Igre so ostale žive do danes in se jih seveda lahko igrate, le pravila je treba poznati. V tej knjigi so skrbno napisana in bodo še kako zanimiva za vzgojitelje v vrtcih in učitelje ter druge pedagoge, ki delajo z otroki ali morda otroki in odraslimi s posebnimi potrebami. 

V knjigi je zbranih kar 131 različnih izjemno zanimivih družabnih iger, za katere ni treba kakšnih posebnih pripomočkov. Največkrat se uporabijo le pisalo, papir, kakšna vrvica, žoga, obroč in podobni pripomočki, ki jih skoraj vedno najdemo doma. V knjigi je zbranih kar 131 različnih izjemno zanimivih družabnih iger, za katere ni treba kakšnih posebnih pripomočkov. Največkrat se uporabijo le pisalo, papir, kakšna vrvica, žoga, obroč in podobni pripomočki, ki jih skoraj vedno najdemo doma.

Gre za igre, ki so pristno slovenske in so se jih igrali že v preteklosti. Potekale so tako, da so se jih mlajši naučili od starejših bratov ali sester oziroma od staršev. Prenašale so se iz roda v rod. Gre za igre, ki so pristno slovenske in so se jih igrali že v preteklosti. Potekale so tako, da so se jih mlajši naučili od starejših bratov ali sester oziroma od staršev. Prenašale so se iz roda v rod.

Pri vsaki igri je napisano, katere pripomočke potrebujemo ter kako se izdelajo. Nato pa so napisana seveda še nepogrešljiva navodila igre. Pri vsaki igri je napisano, katere pripomočke potrebujemo ter kako se izdelajo. Nato pa so napisana seveda še nepogrešljiva navodila igre.

Pri igrah se urijo različne spretnosti, od telesnih, ki so zelo pomembne za koordinacijo telesa, do plesnih, urjenja spomina, igre vlog, moči, ročnih spretnosti, Potem so tukaj še spretnosti na podlagi ugibanj, menjave mest, preskakovanja in še in še. Pri igrah se urijo različne spretnosti, od telesnih, ki so zelo pomembne za koordinacijo telesa, do plesnih, urjenja spomina, igre vlog, moči, ročnih spretnosti, Potem so tukaj še spretnosti na podlagi ugibanj, menjave mest, preskakovanja in še in še.

Družabne igre, kot že samo ime pove, so namenjene druženju, kratkočasenju staršev in otrok ter otrok med seboj. Včasih, ko je bilo pri hiši več otrok, so se med seboj igrali bratje in sestre, da so skozi igre drug drugega učili različnih veščin. Družabne igre, kot že samo ime pove, so namenjene druženju, kratkočasenju staršev in otrok ter otrok med seboj. Včasih, ko je bilo pri hiši več otrok, so se med seboj igrali bratje in sestre, da so skozi igre drug drugega učili različnih veščin.

Te igre so bile in so še vedno zelo dobrodošle tudi pri kakšnih praznovanjih, poletnih piknikih, taborih in povsod tam, kjer je na kupu več otrok. Te igre so bile in so še vedno zelo dobrodošle tudi pri kakšnih praznovanjih, poletnih piknikih, taborih in povsod tam, kjer je na kupu več otrok.

Otroci naj se igrajo v mešanih skupinah! Starostno in glede na spol. Starejši soigralci so vedno motivacija mlajšim, saj kot izkušeni igralci bolje obvladujejo izzive in možnosti igre, ki se jo igrajo. Skozi igro se učijo samoobvladovanja in sklepanja kompromisov, učijo se zmagovati in izgubljati. 

Pustite jim plezati, skakati, obešati se po vejah in z njih viseti z glavo navzdol! Pomembna komponenta igre in igranja je tudi igra, ki se jo otroci igrajo sami. V miru doma in ob igračkah. 

Mag. Igor Cvetko v spremni besedi

Igre v knjigi so takšne, da se jih lahko igra na različnih lokacijah - na travniku, na dvorišču, kjer koli zunaj, v sobi, kuhinji, na seniku in podobno. Igre v knjigi so takšne, da se jih lahko igra na različnih lokacijah - na travniku, na dvorišču, kjer koli zunaj, v sobi, kuhinji, na seniku in podobno.

Presenečeni boste, kako so te starinske slovenske igre kakovostne in dodelane. Njihova vsebina je zelo zanimiva, velikokrat vključujejo tudi petje, ples, skakanje, lovljenje. Nikoli niso dolgočasne! Presenečeni boste, kako so te starinske slovenske igre kakovostne in dodelane. Njihova vsebina je zelo zanimiva, velikokrat vključujejo tudi petje, ples, skakanje, lovljenje. Nikoli niso dolgočasne!

Kot rečeno so igre, predstavljene v knjigi primerne za otroke različnih starosti, pa tudi za otroke in odrasle z različnimi potrebami. Urijo različne psiho-fizične spretnosti in so izjemno prikupne, zabavne, družabne in prisrčne. Kot rečeno so igre, predstavljene v knjigi primerne za otroke različnih starosti, pa tudi za otroke in odrasle z različnimi potrebami. Urijo različne psiho-fizične spretnosti in so izjemno prikupne, zabavne, družabne in prisrčne.

Tanja Mojzer. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.