Osnovnošolci sami ustvarili sobo pobega!

4. 12. 2019

Erazem, Nik, Nejc, in Žiga so na OŠ Vižmarje - Brod z mentorjem kar vsak dan po pouku ustvarjali posebno, glasbeno sobo pobega! Za postavitev so potrebovali dva tedna, v pobegu iz nje pa so se preizkusili Firbcologi!

Kaj pa sploh je soba pobega? To je prostor, v katerega se "pusti zakleniti" ekipa, ki mora potem sama najti izhod iz skrivnostne sobe! Da udeleženci iz nje lahko "zbežijo", morajo rešiti vse ustrezne naloge, uganke, rebuse, uporabljati splošno razgledanost, logično razmišljanje in uporabiti rekvizite, ki se nahajajo v sobi. Več o sobah pobega si lahko prebereš tukaj.

Reševanje ugank, ki te pripeljejo iz sobe na OŠ Vižmarje Brod, naj bi bilo kar precej zapleteno! Nič hudega - ustvarjalci se z obiskovalci v težavah lahko hitro povežejo preko naprave walkie-talkie in jim ponudijo namige! Glasbeno sobo pobega osnovnošolcev iz Broda si oglej v spodnjem video prispevku!Reševanje ugank, ki te pripeljejo iz sobe na OŠ Vižmarje Brod, naj bi bilo kar precej zapleteno! Nič hudega - ustvarjalci se z obiskovalci v težavah lahko hitro povežejo preko naprave walkie-talkie in jim ponudijo namige! Glasbeno sobo pobega osnovnošolcev iz Broda si oglej v spodnjem video prispevku!

Osnovna šola Vižmarje Brod je poznana po Mali šoli rokenrola, v kateri se kar 150 učencev uči igranja na glasbeni inštrument. Večino rekvizitov za postavitev njihove glasbene sobe pobega so zato lahko našli kar v šolskem arhivu predmetov.Osnovna šola Vižmarje Brod je poznana po Mali šoli rokenrola, v kateri se kar 150 učencev uči igranja na glasbeni inštrument. Večino rekvizitov za postavitev njihove glasbene sobe pobega so zato lahko našli kar v šolskem arhivu predmetov.

Oglej si, če sta Firbcologa Jaka in Uma pobegnila iz sobe pobega na OŠ Vižmarje - Brod!

Foto: Iz videa
video: Firbcologi
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.