Kakšno Slovenijo si želim?

6 - 9 let

29. 11. 2019

Predstavljamo knjigo, ki je prava zakladnica idej, misli, izboljšav, etičnih, ekoloških in mnogih drugih predlogov, kako izboljšati svet in našo domovino Slovenijo. V njej so svoje misli v obliki spisov, pesmi, risbic, plakatov in ostalih umetniških oblik prispevali otroci iz različnih osnovnih in tudi srednjih šol po vsej Sloveniji. Knjigo je izdalo društvo Jasa, kot je pri njihovih knjigah navada, je spremno besedo napisalo nekaj znanih slovenskih imen iz sveta književnosti, sociologije, filozofije, ... 

Knjiga vsebuje 132 strani in je sistematično razdeljena na več poglavij: Plamen hotenja, Čistost, Oropana upanja, Bistrogled, Pratemelj, Prevara, Krogotok narave, Žuborenje večnosti, Zakričati - biti. V vseh teh poglavjih so zbrani unikatni in avtorski izdelki osnovno in srednješolcev. Knjiga vsebuje 132 strani in je sistematično razdeljena na več poglavij: Plamen hotenja, Čistost, Oropana upanja, Bistrogled, Pratemelj, Prevara, Krogotok narave, Žuborenje večnosti, Zakričati - biti. V vseh teh poglavjih so zbrani unikatni in avtorski izdelki osnovno in srednješolcev.
Poglejmo sedaj med platnice in skupaj preberimo le nakaj izjemno zanimivih izvirnih misli učencev. 

V knjigi vidimo risbice, plakate in kar je najbolj zanimivo tudi spise z originalnim rokopisom učencev. V knjigi vidimo risbice, plakate in kar je najbolj zanimivo tudi spise z originalnim rokopisom učencev.

Ob straneh na skrajni levi in desni strani pa lahko preberemo nekatere pravljice, misli in citate znanih svetovnih filozofov, pravjičarjev in ostalih književnikov.  Ob straneh na skrajni levi in desni strani pa lahko preberemo nekatere pravljice, misli in citate znanih svetovnih filozofov, pravjičarjev in ostalih književnikov.

Vsi prispevki učencev so njihova avtorska dela, polna izjemno zanimivih zamisli, kako izboljšati svet. Vsi prispevki učencev so njihova avtorska dela, polna izjemno zanimivih zamisli, kako izboljšati svet.

 Primer enega od umetniških del iz knjige Kakšno Slovenijo si želim. Primer enega od umetniških del iz knjige Kakšno Slovenijo si želim.

Učenci so izjemno večplastno razmišljali in podali ogromno inteligentnih, zanimivih, realnih, predvsem pa, za zamisliti se, predlogov. Učenci so izjemno večplastno razmišljali in podali ogromno inteligentnih, zanimivih, realnih, predvsem pa, za zamisliti se, predlogov.

Predlogov o izboljšavah naše držav nikakor ne manjka. Predlogov o izboljšavah naše držav nikakor ne manjka.

Knjiga je namenjena vsem generacijam, tako otrokom in mladim, ki lahko vidijo, kako razmišljajo njihovi sovrstniki, kot tudi staršem in učiteljem ter starejši generaciji, ki lahko prav tako prebirajo izvirne misli in ideje, ki so jim lahko povod za boljši jutri. Knjiga je namenjena vsem generacijam, tako otrokom in mladim, ki lahko vidijo, kako razmišljajo njihovi sovrstniki, kot tudi staršem in učiteljem ter starejši generaciji, ki lahko prav tako prebirajo izvirne misli in ideje, ki so jim lahko povod za boljši jutri.

Otroci in mladi so s svojimi deli dokazali, da so pravi okoljevarstveniki, etični in razmišljujoči posamezniki. Otroci in mladi so s svojimi deli dokazali, da so pravi okoljevarstveniki, etični in razmišljujoči posamezniki.

Seveda ni šlo brez omembe petard in ognjemetov, ki so v času decembra izjemno pereča tematika. Seveda ni šlo brez omembe petard in ognjemetov, ki so v času decembra izjemno pereča tematika.

Ob strani so kratke misli znanih svetovnih mislecov, filozofov in književnikov. Lepo sovpadajo z umetniškimi deli učencev in so sokaz, kako brezmejen je naš um. Ob strani so kratke misli znanih svetovnih mislecov, filozofov in književnikov. Lepo sovpadajo z umetniškimi deli učencev in so sokaz, kako brezmejen je naš um.

Knjiga je nastajala dlje časa, berete pa jo lahko kot navdih pred spanjem ali ko prispete iz šole ali vrtca, saj ni pomembno, da se jo bere kot roman od prve do zadnje strani. Lahko se odločite samo za posamezno poglavje in ga prelistate, nato pa se po želji lotite še kakšnega drugega. Knjiga je nastajala dlje časa, berete pa jo lahko kot navdih pred spanjem ali ko prispete iz šole ali vrtca, saj ni pomembno, da se jo bere kot roman od prve do zadnje strani. Lahko se odločite samo za posamezno poglavje in ga prelistate, nato pa se po želji lotite še kakšnega drugega.

Izvod te izjemno sporočilne knjige bomo podarili med naše bralce, zato vabljeni v rubriko Nagrajujem! 

Tanja Mojzer
Foto: Iz knjige Kakšno Slovenijo si želim?