Zbori bodo zasedli Gallusovo dvorano!

27. 11. 2019

Že petič se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma zgodil zborovski praznik, saj bo na odru naenkrat stalo kar petsto mladih. Zbori se bodo kot pojoča celota srečali šele na samem koncertu Potujoča muzika, ki bo potekal v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 18. uri.

Z bienalno prireditvijo v organizaciji JSKD bodo počastili Svetovni dan zborovske glasbe, s katero se ukvarja več kot 100.000 Slovencev. Ob tej priložnosti bo izšla notna zbirka z novimi skladbami za mladinske zbore, koncert pa je tudi najava največjega glasbenega festivala v zgodovini Slovenije, Festivala Europa Cantat 2021. 

»Zaradi pomanjkanja sodobne, aktualne zborovske literature za mladinske zbore smo se odločili s projektom Potujoča muzika spodbuditi domače skladatelje, da bi pisali tudi za to starostno skupino in s tem pomagati zborom z zanimivejšim sodobnim repertoarjem,«

Mihela Jagodic, producentka za zborovsko glasbo JSKD.

Raznolik koncertni spored Potujoče muzike bo postregel z zanimivo noviteto Mateja Kastelica, s pesmimi različnih stilov iz tujih logov, z novim venčkom slovenskih ljudskih pesmi, ki jih na ljudskih instrumentih spremljajo Janez Jocif in mojstri ljudskega godčevstva, skupina Volk Folk, in z uspešnicami iz domovinskega repertoarja, med drugim z Mojo deželo Janija Goloba in Avsenikovim Viharnikom vrh gora. Nekatere od njih bodo tem na koncertu prvič izvedene. Raznolik koncertni spored Potujoče muzike bo postregel z zanimivo noviteto Mateja Kastelica, s pesmimi različnih stilov iz tujih logov, z novim venčkom slovenskih ljudskih pesmi, ki jih na ljudskih instrumentih spremljajo Janez Jocif in mojstri ljudskega godčevstva, skupina Volk Folk, in z uspešnicami iz domovinskega repertoarja, med drugim z Mojo deželo Janija Goloba in Avsenikovim Viharnikom vrh gora. Nekatere od njih bodo tem na koncertu prvič izvedene. 

Spored sestavljajo uspešnice iz domovinskega repertoarja (npr. Golobova Moja dežela, Avsenikov Viharnik vrh gora), zanimive novitete sodobnih slovenskih skladateljev (P. Quaggiata in M. Kastelica), pesmi raznih stilov iz tujih logov ter novi venček slovenskih ljudskih pesmi, ki jih na ljudskih instrumentih spremljajo Janez Jocif in mojstri ljudskega godčevstva, skupina Volk Folk.

T. M.
Foto: JSKD

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.