Ko Nik sestavi 9 Rubikovih kock na en dih

19. 11. 2019

Voditelj Malih sivih celic, ki jih lahko spremjamo na naši televiziji, je v soboto postavil nov Guinnesov rekord. V treh minutah in 37 sekundah je v bazenu sestavil devet Rubikovih kock. To pa ni šala mala, kajne? 

Priljubljenega voditelja smo poklicali, da nam malce več po o tem podvigu, ki ga je intenzivno treniral v preteklih desetih mesecih.

Sestavljanje Rubikove kocke je že na suhem za marsikoga težavnostna preizkušnja, kaj šele, da bi se tega lotevali v bazenu in jih poskušali sestaviti čimveč na en dih. V vodi je Tadej, trener kluba Inhale Blue, Niku ves čas priprav in tudi na samem podvigu, pomagal z mnogimi koristnimi nasveti in spodbudo. Sestavljanje Rubikove kocke je že na suhem za marsikoga težavnostna preizkušnja, kaj šele, da bi se tega lotevali v bazenu in jih poskušali sestaviti čimveč na en dih. V vodi je Tadej, trener kluba Inhale Blue, Niku ves čas priprav in tudi na samem podvigu, pomagal z mnogimi koristnimi nasveti in spodbudo.

"Na začetku tega projekta sem bil zelo optimističen in po svoji naivni matematiki sem izračunal, da bi z malo vaje brez težav pod vodo sestavi 10 kock. Sprava sem bil celo mnenja, da bi za eno kocko potreboval 20 sekund. A izkazalo se je, da je to bil le preveč optimističen podvig. Znotraj tega projekta, se je pojavilo ogromno malih izzivov in mislim, da jim bom danes končno kos," je Nik na dan podviga v videoposnetku dokumentiral svoje vtise.

Nik Škrlec: "V času priprav na rekord sem se ogromno naučil in spoznal veliko novih ljudi. Zadnji mesec se mi je preko spleta pridružil tudi Florijan, ki je mojster statike in mi je resnično veliko pomagal s svojimi nasveti. Nik Škrlec: "V času priprav na rekord sem se ogromno naučil in spoznal veliko novih ljudi. Zadnji mesec se mi je preko spleta pridružil tudi Florijan, ki je mojster statike in mi je resnično veliko pomagal s svojimi nasveti. 

Pri projektu je Niku pomagalo veliko ljudi, uradno pa mora biti tudi en trener pod vodo in en nad njo. Vse je potrebno tudi ustrezno dokumentirati, posneti video in fotografije ter izpolniti prijavnico. Pri projektu je Niku pomagalo veliko ljudi, uradno pa mora biti tudi en trener pod vodo in en nad njo. Vse je potrebno tudi ustrezno dokumentirati, posneti video in fotografije ter izpolniti prijavnico.

Tanja Mojzer

Foto: Nik Škrlec osebni arhivh 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.