Video: Mladiček koale najprej velik kot bonbon

17. 11. 2019

Oglej si mladička koale, ki ga imajo v živalskem vrtu v Avstraliji. Star je pet mesecev in je končno dovolj velik, da lahko kuka iz vreče.  

Ko se skoti, je mladiček koale velik kot bonbon, v mamini vreči pa se hrani z njenim mlekom in tam pridno raste. 

Prvih šest mesecev mladiči vreče sploh ne zapustijo, po šestih mesecih pa so veliko na maminem hrbtu in se v vreči, kjer se nahajata dva seska za mleko, le hranijo. Takrat so tudi dovolj stari, da lahko prvič poskusijo koalji najljubši zeleni prigrizek - evkaliptusove liste.Prvih šest mesecev mladiči vreče sploh ne zapustijo, po šestih mesecih pa so veliko na maminem hrbtu in se v vreči, kjer se nahajata dva seska za mleko, le hranijo. Takrat so tudi dovolj stari, da lahko prvič poskusijo koalji najljubši zeleni prigrizek - evkaliptusove liste.

Ne boš verjel, koale se skotijo na drevesu! Ob tem ni nevarnosti, da pi padle na tla, saj se mladiček, ki je takrat dolg največ dva centimetra, zatakne v mamin kožuh.Ne boš verjel, koale se skotijo na drevesu! Ob tem ni nevarnosti, da pi padle na tla, saj se mladiček, ki je takrat dolg največ dva centimetra, zatakne v mamin kožuh.

Ko se skoti, je mladiček koale še brez ušesk, gol in slep. Ko lahko prvič vidiš koalo kukati iz mamine vreče je ta stara že pet do šest mesecev! Oglej si ravno toliko starega mladička iz avstralskega živalskega vrta!

Foto: EPA (1.), Iz videa (2.)
Video: APTN
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.