Koyaa je ponovno v akciji!

29. 10. 2019

V Kinodvoru je že nekaj časa na sporedu zelo prikupen lutkovni animirani film iz serije Koyaa. Nastal je v koprodukciji naše RTV medijske hiše. Ogledate si ga lahko še vse do 9. novembra. 

Koyaa in nagajivi predmeti 2 prinašajo nove nenavadne dogodivščine z gorske police visoko nad oblaki. Gre za sklop kratkih animiranih filmov Koyaa in dokumentarnega filma. Nastali so kot koprodukcijski projekt Zavoda ZVVIKS, RTV Slovenija in NuFrame.    

Avtor filmov je Kolja Saksida, podprti pa s strani Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS in Filmskega studia Viba Film Ljubljana.

Kdo je Koyaa?

Koyaa, vse bolj prepoznani domači animirani junak, se bo zopet spopadal s preglavicami, ki mu jih povzročajo nagajivi predmeti. Življenje visoko nad oblaki v odmaknjeni gorski polici. Tukaj nikoli ni tako mirno, kot se zdi na prvi pogled. Nove epizode s Koyoo in gospodom Krokarjem v glavnih vlogah tako prinašajo naslove Izmuzljivi papir, Poskočna radirka, Spolzko milo, Živahna kanta, Presneta odeja in Vesele vilice.

Koyaa bo poskrbel, da vam zagotovo ne bo dolgčas. Koyaa bo poskrbel, da vam zagotovo ne bo dolgčas.

Filmi Koyaa so namenjeni otrokom od treh let naprej. Sporočajo, da sta vztrajnost in ustvarjalnost pri reševanju vsakdanjih problemov ključ do uspeha. Filme spremljajo bogata pedagoška gradiva za učitelje, mentorje, pedagoge in starše. Gradiva so namenjena krepitvi razumevanja filmskega jezika in ustvarjanja.

Koyaa in nagajivi predmeti 2 so od oktobra naprej na ogled v izbranih kinematografih Art kino mreže Slovenija. Na ogled bodo vse vikende do sredine novembra in tudi med jesenskimi počitnicami. Vsem sobotnim projekcijam bodo sledile ustvarjalne igre v Kavarni z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica. Z nagajivimi predmeti ni šale, je pa hec, bi rekel Koyaa!Koyaa in nagajivi predmeti 2 so od oktobra naprej na ogled v izbranih kinematografih Art kino mreže Slovenija. Na ogled bodo vse vikende do sredine novembra in tudi med jesenskimi počitnicami. Vsem sobotnim projekcijam bodo sledile ustvarjalne igre v Kavarni z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica. Z nagajivimi predmeti ni šale, je pa hec, bi rekel Koyaa!

 

V Kinodvoru bo film na sporedu:
- 30. oktobra ob 10.00 (Prvič v kino)
- 31. oktobra ob 10.00  (Prvič v kino)
- 2. novembra ob 10.00 (Kinobalon)
- 9. novembra ob 10.00 (Kinobalon)

Prilagamo tudi povezavo do pedagoških gradiv za učitelje in vzgojitelje z iztočnicami za pogovor. 

T. M.
Foto: Zavod ZVVIKS

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.