Jutri zopet praznik Čebelice

21. 10. 2019

Mladinska knjiga že vrsto let izdaja otroške pravljice v zbirki Knjižnica Čebelica, jutri pa te v ljubljansko knjigarno Konzorcij vabi tudi na praznik Čebelice - na druženje in rajanje! 

Jutri, v torek, 22. oktobra, boste v Konzorciju brali in pripovedovali pravljice, prepevali pesmice, rajali in se igrali. Prvič boste lahko prisluhnili tudi ljudskim pravljicam iz nove zbirke Tristo zajcev! Pravljice bo pripovedovala in interpretirala Mladinski knjigi najljubša pravljičarka Anja Štefan.

Letošnji praznik Čebelice nosi ime Tristo zajcev v Konzorciju in se bo v ljubljanski knjigarni in papirnici 22. oktobra pričel ob 17. uri.Letošnji praznik Čebelice nosi ime Tristo zajcev v Konzorciju in se bo v ljubljanski knjigarni in papirnici 22. oktobra pričel ob 17. uri.

Ob 100. obletnici rojstva Milka Matičetovega, raziskovalca ljudskega izročila, je pravljičarka Anja Štefan v novi zbirki Tristo zajcev izbrala več kot 40 slovenskih ljudskih pravljic: nekatere so vam dobro znane, druge vas bodo navdušile prvič. Upodobili so jih Ančka Gošnik Godec, Zvonko Čoh, Jelka Godec Schmidt in Ana Zavadlav. In na prazniku Čebelice, jih boste lahko prvič pobližje spoznali.

Foto: Mladinska knjiga
E. V.