Pridi pohrustat počitniški krompir!

23. 10. 2019

Med jesenskimi počitnicami si boš lahko ogledal polno otroških filmov! Tudi dopoldanski počitniški program, ki se že peče zate - Počitniški krompir!  

Ekipa Otroškega in mladinskega programa v sodelovanju z Uredništvom tujih oddaj pripravlja dopoldanski televizijski Počitniški krompir, ki vas bo šolarje vsak dan od 28. oktobra do 1. novembra 2019 na TV SLO 1 razvedril, spodbudil vašo domišljijo in vas izobraževal. 

... IN ŠE SEDEM OTROŠKIH FILMOV 

Hrabri avtek Plodi bo na sporedu v ponedeljek, 28. oktobra, ob 16:50 uri, na TV SLO 2.Hrabri avtek Plodi bo na sporedu v ponedeljek, 28. oktobra, ob 16:50 uri, na TV SLO 2.
Razigrani policijski avtomobil Plodi dobi posebno nalogo. Varovati mora ogroženo orlovsko gnezdo v narodnem parku. Toda brezsrčni tatovi ugrabijo samico orla, zato mora Plodi njeno jajce začasno shraniti in ga greti na svojem motorju. Hkrati pa skuša priti na sled kradljivcem in jih kaznovati. Ko se iz jajca izvali mlad orlič, se stvari dodatno zapletejo. Orlič je radoživ in nemiren kakor vsak mladič, na misel mu pridejo različne vragolije in vratolomne pustolovščine.

Pločevinka si lahko ogledaš v torek, 29. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.Pločevinka si lahko ogledaš v torek, 29. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.
Pločevinko, malce domišljav, toda po srcu dober vitez, živi v kraljestvu, ki se imenuje Pločevinasta dežela. V njej so vsi predmeti narejeni iz odpadnega materiala, toda vsi so živi. Pločevinko na kraljevem turnirju končno premaga nadutega Princa Nobla. Mu bo zdaj gospodična Zala končno oprostila, da je v zameno za zmagoslavni motor za svojega konja zastavil njen šivalni stroj?

Premiero filma A je to 2 boš lahko ujel v srdeo, 30. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.Premiero filma A je to 2 boš lahko ujel v srdeo, 30. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.
Celovečerna različica slavne češkoslovaške risanke A je to! prinaša čisto nove pustolovščine nepoboljšljivih prijateljev, ki venomer izboljšujeta svoj dom. Danes ju čakajo novi izzivi. Treba bo očistiti dimnik, postaviti ograjo in še kaj. Niti sodobne tehnologije jima niso tuje: lotila se bosta uporabe sončne energije, nameščanja varnostnih kamer in upravljanja brezpilotnih letalnikov. Nič zato, če se jima krohotamo – onadva sta s svojimi rešitvami vedno zadovoljna!

Zverinice iz gozda Hokipoki bodo na sporedu v četrtek, 31. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.Zverinice iz gozda Hokipoki bodo na sporedu v četrtek, 31. oktobra, ob 16.50 na TV SLO 2.
Mišek Lenivšek nima nič in ima hkrati vse. Ni mu do običajnega življenja, v katerem se veliko dela. Raje se potepa po svetu s kitaro in pesmijo ter tisto, kar potrebuje, poišče pri prijateljih. Teh je v gozdu Hokipoki veliko, sem in tja pa jim ponagaja zviti in nekoliko črnogledi lisjak Zmikavt. Miškam povzroča skrbi, saj je mesojedec. Gozdne živalce se želijo dogovoriti za pravila, ki bi vsem omogočila življenje v miru: vse živali naj bodo prijateljice, nihče ne sme jesti živih bitij; kdor je len in si ne najde hrane sam, je ne sme vzeti drugemu. Zmikavta zelo skrbi, kaj bo odslej jedel. Mišek Polde pa pravi: samo če držimo skupaj in smo prijatelji, si lahko tudi pomagamo.

V soboto, 2. novembra, bo na TV SLO 2 ob 12:30 uri na sporedu film Sova in miška.V soboto, 2. novembra, bo na TV SLO 2 ob 12:30 uri na sporedu film Sova in miška.
Osemletna deklica Meral se s starši preseli v novo mesto. Veseli se novih sošolcev in prijateljev, vendar sklepanje prijateljstev ni tako enostavno, kot si predstavlja. Še najlažje se je spoprijateljiti z drobno sivo miško, ki živi v luknjici njene sobe in jo Meral poimenuje Pipip. Ko se z razredom odpravi na šolski tabor, miško na skrivaj vzame s seboj. Skrivnost o mišjem slepem potniku deklico zbliža z novimi sošolci Desi, Vitom in Jasonom.

V petek, 1. novembra, bo ob 16.50 na TV SLO 2 na sporedu otroški film Pesem morja. V petek, 1. novembra, bo ob 16.50 na TV SLO 2 na sporedu otroški film Pesem morja.
Štiriletni deček Ben živi v svetilniku na samotnem irskem otoku z očetom, nosečo mamo in psom Cujem. Neke noči mama skrivnostno izgine, za njo pa ostane mala dojenčica Saoirse. Na Saoirsin šesti rojstni jo babica, ki je na obisku, najde na obali premraženo in odeto v svetlečo belo tjulnje krzno. Oče skrinjo s krznom jezno zaluča v morje, babica pa oba otroka na silo odpelje “na varno” v mesto. Ben spozna, da je njegova sestra zadnji selki, pol človek, pol tjulenj, in edina, ki lahko pomaga v skale začaranim vilincem. A za to potrebuje svojo tjulnjo kožo. Da bi pomagal sestri, se Ben poda na razburljivo potovanje v svet mitoloških bitij, o katerih mu je pripovedovala mama. To pa od njega zahteva veliko poguma, saj se mora soočiti s strašno sovjo čarovnico Macho in z resnico o materinem izginotju.

Gašper in Petra - najboljša prijatelja bosta na sporedu v petek, 1. novembra, ob 13.30 na TV SLO 1. Gašper in Petra - najboljša prijatelja bosta na sporedu v petek, 1. novembra, ob 13.30 na TV SLO 1.
Živahna deklica Petra, ki ima bujno domišljijo, se hitro spoprijatelji s sramežljivim Gašperjem, novincem v vrtčevski skupini. Gašper pomaga prepričevati Petrino mamo, naj v družino pripelje psička. A ko to pride na uho gospe Zajklji, Petrini plišasti igrači, je ta tako užaljena, da pobegne. Petra in Gašper ob pomoči Levčka iščeta izgubljeno Zajkljo.

Foto: PR RTV
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.