VIDEO: Vita in njena Pikica v Studiu Kriškraš

18. 10. 2019

Kriškraševci so spoznali Vito in njeno najljubšo živalico - ta se tako kot druge živali te vrste raje kot z vodo, umiva kar s kopeljo iz peska! Zdaj že lahko uganeš, katera žival je Pikica?

Imaš tudi ti kakšnega hišnega ljubljenčka? Vita jih ima več, vendar bivajo izven njene hiše. Skrbi namreč za skupinico kokošk. Si vedel, da so kokoške izredno pametne živali in si lahko zapomnijo kar sto različnih obrazov ljudi in živali? Tudi Pikica - Vitina najljubša kokoška, Vito sama prepozna.

Vita se včasih igra, da je skrb za kokoške njena služba. No, saj morda tudi v resnici je - ona je tista, ki jih hrani in čuva.

KOKOŠJE ZANIMIVOSTI:

  • Mama kokoška jajce vsak dan obrne približno petdesetkrat, v enem letu pa izvali približno tristo jajc.
  • Na svetu je več kokošk kot ljudi!
  • Kokoške se med seboj sporazumevajo v svojem unikatnem jeziku in lahko v komunikaciji uporabijo kar 30 različnih zvokov.
  • Kokoške so tudi najštevilčnejša vrsta ptic!

Če Vita na svojo najljubšo kokoško kateri dan pozabi, jo Pikica sama poišče pred hišo. V posnetku boš izvedel, katerih živali se kokoške bojijo.

Nekateri pravijo, da malo zamegljen jajčni beljak pomeni, da je jajce sveže. Oglej si še, kako lahko preveriš, če je jajce, ki je čakalo v hladilniku, še primerno za uživanje!

Foto: Iz videa
Video: Studio Kriškraš
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.