Poznate Rastočo knjigo?

4. 10. 2019

Rastoča knjiga je mednarodni projekt, trenutno delujoč v 14. državah. Prerasel je že v samostojno društvo, ki deluje od leta 2000. Vse Slovence, tudi tiste, ki živijo zunaj meja, so povabili k integrativnemu razmišljanju in poudarjanju vizije o pomenu bralne kulture za vse generacije. Na OŠ Brežice letos že tretje leto zaznamujejo sodelovanje z Rastočo knjigo. Vas zanima, kaj posebnega so pripravili? 

Na OŠ Brežice imajo posebno skulpturo, poimenovano e-hrast. Nanj že tri leta učenci obešajo svoje dosežke, posebna priznanja in sodelovanja pri različnih projektih. 

"E-hrast postopoma zvišujemo, letos smo na 160 centimetrih. Za deset centimetrov smo ga torej dvignili, kar pomeni, da smo nanizali nove krogle, valje, kocke različnih barv, ki ponazarjajo naše različne uspehe v preteklem šolskem letu. 

Marija Lubšina Novak, ravnateljica OŠ Brežice.

Skulptura, poimenovana e-hrast. Skulptura, poimenovana e-hrast.

Pri projektu sodeluje ogromno slovenskih osnovnih šol in drugih ustanov, kot rečeno, pa je projekt v 18 letih zrasel in se razširil na 5 celin ter v 14 držav sveta.

T. M.
Foto: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Vse do 14.11. si boste lahko vsak četrtek ob 16.10 na TV Slovenija 1 ogledali pravljice, ki jih interpretirajo znani slovenski igralci in igralke, družbo jim bo pa delal bober Bor.