Kuža Slash našim odbojkarjem prinaša srečo!

26. 9. 2019

Beli kosmatinec, ki mu v potnem listu piše ime Slash je na odbojkarskem igrišču prava senzacija, saj ga mnogi fotografijo, hkrati so pa tudi mnenja, da naj bi ravno Slash našim odbojkarjem prinašal srečo. Kadar je v dvorani, naši odbojkarji namreč tekme ne izgubijo. 

Slash je postal pravi odbojkarski navijač. je zelo popularen, saj ga na tekmah mnogi fotografirajo oziroma se želijo fotografirati z njim. Slash je postal pravi odbojkarski navijač. je zelo popularen, saj ga na tekmah mnogi fotografirajo oziroma se želijo fotografirati z njim. 

Slash ima za vstop v dvorano seveda tudi akreditacijo (vstopnico). Slash ima za vstop v dvorano seveda tudi akreditacijo (vstopnico).

Pred klopjo ob igrišču je bila namreč že vrsta predstavnikov sedme sile in na tekmovanju sodelujočih prostovoljcev, ki so prosili za selfi s psičkom. Ta je potrpežljivo poziral, nato pa sta Alfredo in njegova zaročenka Dania Spinosi z njim v naročju sedla pred MMC-jev mikrofon in pojasnila, kako se je vse skupaj sploh začelo.

"V Italiji živiva skupaj, a potem ko sva bila ločena več kot mesec dni, ker sem se s slovensko reprezentanco pripravljal na to evropsko prvenstvo, je Dania prišla v Slovenijo, z njo pa tudi Slash," pripoveduje Alfredo. Dania je strokovnjakinja za družbena omrežja in sodeluje tudi s predstavniki za odnose z javnostmi letošnjega prvenstva, zato je akreditirana za tekme, že na prvi obračun proti Belorusiji pa je vzela tudi psička. "Doma v Italiji sodelujem z odbojkarsko ekipo Lube Volley in tudi na tiste tekme jemljem Slasha, zato je ta popolnoma vajen dvorane in hrupa, pogosto celo zaspi vmes," je v smehu pojasnila, zakaj se kuža ob igrišču počuti povsem domače.

A Slash zdaj ni več slepi potnik. Zdaj ima tudi uradno akreditacijo prvenstva, izdano na njegovo ime, njegova funkcija pa je "pomočnik maskote". Alfredo je zanj kupil tudi mali dres, ki so ga slovenski odbojkarji naročili za svoje dojenčke in otroke.A Slash zdaj ni več slepi potnik. Zdaj ima tudi uradno akreditacijo prvenstva, izdano na njegovo ime, njegova funkcija pa je "pomočnik maskote". Alfredo je zanj kupil tudi mali dres, ki so ga slovenski odbojkarji naročili za svoje dojenčke in otroke.


"Ker pa smo ti dve tekmi izgubili, smo se odpravili do lokalnih organizatorjev prvenstva in dejali, da nam ni mar, kaj pravi odbojkarska zveza. Slash mora biti zraven, ker nam prinaša srečo!" njegov lastnik pojasni, kako se je koder vrnil v dvorano. In kosmata kepica je tako spet prišla na tekmo z Bolgarijo, ki so jo naši dobili.

"Pred četrtfinalom je nekdo v šali objavil opozorilo Rusom, da nimajo možnosti, če bo Slash v dvorani," v smehu pripoveduje Alfredo. In bil je, rezultat pa je znan – Rusi so šli domov, naše pa jutri čaka polfinalni obračun s Poljaki. "Proti Poljski se moraš res osredotočiti," Dania vmes šepne psičku na uho, saj so poljski odbojkarji dvakratni svetovni prvaki.

"Pred četrtfinalom je nekdo v šali objavil opozorilo Rusom, da nimajo možnosti, če bo Slash v dvorani," v smehu pripoveduje Alfredo. In bil je, rezultat pa je znan – Rusi so šli domov."Pred četrtfinalom je nekdo v šali objavil opozorilo Rusom, da nimajo možnosti, če bo Slash v dvorani," v smehu pripoveduje Alfredo. In bil je, rezultat pa je znan – Rusi so šli domov.

 Slovenski odbojkarji so Slasha vzeli za svojega in zdaj z njimi pozira tudi na zmagovitih skupinskih fotografijah. 

Potni list je ostal v Italiji

Ne glede na izid pa slovensko reprezentanco čaka pot v Francijo, kjer se bodo bodisi v soboto borili za bronasto medaljo ali pa v nedeljo za zlato! A to potovanje je za Slasha vseeno še pod vprašajem. "Vsi zdaj pričakujejo, da bo prišel tudi v Pariz, ampak to bo zelo težko izvedljivo, saj bomo tja odleteli. Njegov pasji potni list je namreč ostal doma v Italiji, saj se je Dania sem pripeljala z avtomobilom in mu ni bilo treba skozi carinsko kontrolo," pojasni Alfredo.

"Toda intenzivno iščemo rešitve, razmišljamo, da bi nam potni list iz Italije nekdo poslal po DHL-u," naš sogovornik daje upanje navijačem, da bo hitra pošta poskrbela, da slovenski odbojkarji ne bodo ostali brez svojega kosmatega talismana za srečo zlasti takrat, ko ga bodo najbolj potrebovali.

Tina Hacler in T. M. 
Foto: Tina Hacler

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.