VIDEO: Tekmovanje buč velikank

27. 9. 2019

V Srbiji se vsako leto pomerijo pridelovalci buč, da bi preverili, kdo je na tekmovanje prinesel največje zelenjavno čudo! 

Nekateri svoje velikanske pridelke pritovorijo kar z bagri, saj jih ni mogoče prenašati z rokami! Zberejo se, da bi našli najtežjo in najdaljšo bučo. Oglej si, kakšne so videti te buče rekorderke, pa tudi mladega zmagovalca tekmovanja lahko spoznaš na koncu video posnetka na dnu prispevka. 

Do sedaj najtežja vzgojena buča na svetu je bila stehtana v zvezni državi Ohio v Združenih državah Amerike, imela pa je skoraj 1200 kilogramov! Tekmovanja v iskanju velikanke med bučami tam potekajo že več kot sto let.Do sedaj najtežja vzgojena buča na svetu je bila stehtana v zvezni državi Ohio v Združenih državah Amerike, imela pa je skoraj 1200 kilogramov! Tekmovanja v iskanju velikanke med bučami tam potekajo že več kot sto let.

Podobno tekmovanje z bučami rekorderkami pa se že več kot trideset let zapored odvija tudi bližje nam, v srbskem mestu Kikinda.Podobno tekmovanje z bučami rekorderkami pa se že več kot trideset let zapored odvija tudi bližje nam, v srbskem mestu Kikinda.

Oglej si, kako poteka tehtanje buč velikank. Na koncu posnetka boš videl tudi zmagovalca med mladimi pridelovalci buč. Dušanu Jankovu je zmago v svoji kategoriji na festivalu v Kikindi prinesla njegova skoraj 450 kilogramov težka buča.

Foto: EPA (1.), Iz videa (2.)
Video: EBU
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.