VIDEO: Dva tedna stari medvedji kepici

25. 9. 2019

Pande potrebujejo kar pet do sedem let, da pojedo dovolj bambusa, da zrastejo do polne velikosti. Te zanima, kako majcene so, ko se skotijo? 

Takrat imajo približno 150 gramov. Novorojene pande so tako kar 900-krat manjše od svoje pandje mame! Verjetno pa te bo presenetilo tudi dejstvo, da imajo pande kar precej dolge repe, ki se jih bolje vidi ravno pri mladičkih. Oglej si mali kepici iz nemškega živalskega vrta v spodnjem videu.

V živalskem vrtu Berlin ZOO sta se pred dvemi tedni skotila dva mladička, ki zdaj že dobivata gostejši kožušček in črne obrobe okrog oči. V živalskem vrtu Berlin ZOO sta se pred dvemi tedni skotila dva mladička, ki zdaj že dobivata gostejši kožušček in črne obrobe okrog oči.

Tehtata okrog 400 gramov, zanju pa skrbi njuna šestletna mama Meng Meng.Tehtata okrog 400 gramov, zanju pa skrbi njuna šestletna mama Meng Meng.

Trenutno je v divjini le še okrog 1.864 velikih pand, zato so skrbniki v živalskem vrtu Berlin ZOO zares veseli dveh mladičev te ogrožene vrste. Oglej si, kako majcena sta!

Foto: Iz videa
Video: Reuters
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.