INTERVJU: Kako izdelati električno rolko?

20. 9. 2019

Luka Žagar je tisti mlad nadobuden fant, ki je pred slovesnostjo letošnjih Zotkinih talentov v Cankarjevem domu, na stojnici pred vstopom v Gallusovo dvorano, povsem očaral s svojevrstnim izumom - kot takrat še devetošolec je sam s pomočjo večih mentorjev izdelal električno rolko. Kako je do te izvedbe prišlo nas je seveda zanimalo, zato ste vabljeni k branju intervjuja. 

Že ob prvem stiku in pogovoru o rolki, je Luka dajal vtis izjemno nadarjenega in zgovornega učenca, tako da smo se intervjuja z njim zelo veselili. 

Reportažo s predstavitvijo nekaterih šol, ki so imele razstavne prostore v Cankarjevem domu, si lahko ogledate v tem prispevku. 

Luka Žagar na svoji električni rolki. Luka Žagar na svoji električni rolki.

Lukova električna rolka ima kar 70 km dometa. Lukova električna rolka ima kar 70 km dometa.

Luka pravi, da je želel do plezalnega kluba uporabljati okolju prijazno vozilo, kar rolka zagotovo je. Luka pravi, da je želel do plezalnega kluba uporabljati okolju prijazno vozilo, kar rolka zagotovo je.

Luka je v izdelavo električne rolke vključil veliko svojega prostega časa. Luka je v izdelavo električne rolke vključil veliko svojega prostega časa.

 Lukovi hobiji: računalniško modeliranje, naravoslovje, programiranje,Lukovi hobiji: računalniško modeliranje, naravoslovje, programiranje,

Luka je rolko izdelal, ko je še obiskoval 9. razred osnovne šole; sedaj je že gimnazijec prvega letnika. Luka je rolko izdelal, ko je še obiskoval 9. razred osnovne šole; sedaj je že gimnazijec prvega letnika.

Danes so električni skiroji in rolke zelo priljubljena mobilna sredstva. Danes so električni skiroji in rolke zelo priljubljena mobilna sredstva.

Znanje iz področja tehnike, računalništva in elektronike je v svetu izjemnega pomena. Znanje iz področja tehnike, računalništva in elektronike je v svetu izjemnega pomena.

Luka vidi prihodnost mobilnih sredstev, ki delujejo na okolju prijazen način. Luka vidi prihodnost mobilnih sredstev, ki delujejo na okolju prijazen način.

Tanja Mojzer
Foto: Mojca Žagar, Rampa Lab, Roman Šipić

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.