Košarkar naj bo 2 je tu!

17. 9. 2019

Težko pričakovani drugi del mladinskega filma Košarkar naj bo 2 bo kmalu polnil slovenske kinodvorane. Ogledali si ga bomo lahko od 26. septembra naprej, pri koprodukciji pa je tudi tokrat sodelovala naša RTV-hiša. Vas zanima, kaj vse bo tokrat ušpičil Ranta?

Dve leti je minilo od prvega dela in zdaj je tukaj že drugi. Oba dela sta nastala po knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana, ki je tudi scenarist filma. 

 V tem času je Ranta še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo iz prvega dela uspešnice, ki si jo je ogledalo skoraj 80.000 ljudi. Je zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na šoli. Seveda ima še vedno tudi svoje prepoznavne oranžne lase. V tem času je Ranta še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo iz prvega dela uspešnice, ki si jo je ogledalo skoraj 80.000 ljudi. Je zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na šoli. Seveda ima še vedno tudi svoje prepoznavne oranžne lase. 

 Režiser Boris Bezić se je v filmu Košarkar naj bo preizkusil prvič. Na zadnji snemalni dan nam je zaupal, da je vsega skupaj bilo 20 snemalnih dni, kar je za film precej malo. So bili pa zelo pridni in so vsak dan ogromno posneli. Režiser Boris Bezić se je v filmu Košarkar naj bo preizkusil prvič. Na zadnji snemalni dan nam je zaupal, da je vsega skupaj bilo 20 snemalnih dni, kar je za film precej malo. So bili pa zelo pridni in so vsak dan ogromno posneli.

Primoža Suhodolčana smo vprašali, ali bo morda na voljo še tretji del. Bil je precej skrivnosten in je dejal: "Najprej moramo počakati na drugi del, si ga ogledati, nato pa gremo dalje." Primoža sicer poznamo kot mladinskega pisatelja, njegova dela so še vedno zelo brana. Med najbolj znanimi so pravljica o Tini Maze (Tina in medvedja moč), Lipko in KošoRok, Peter Nos in druge. Primoža Suhodolčana smo vprašali, ali bo morda na voljo še tretji del. Bil je precej skrivnosten in je dejal: "Najprej moramo počakati na drugi del, si ga ogledati, nato pa gremo dalje." Primoža sicer poznamo kot mladinskega pisatelja, njegova dela so še vedno zelo brana. Med najbolj znanimi so pravljica o Tini Maze (Tina in medvedja moč), Lipko in KošoRok, Peter Nos in druge.

Malce iz središča Ljubljane, kjer je potekal zadnji snemalni dan. Malce iz središča Ljubljane, kjer je potekal zadnji snemalni dan.

Kot se za film spodobi, je bilo velikokrat ponoviti kakšen prizor - vse dokler režiser ni bil zadovoljen. Film se zaradi tega snema kar precej časa, nato sledijo pregled posnetega materiala, montaža in šele nato počasi pridemo do končnega izdelka. Kot se za film spodobi, je bilo velikokrat ponoviti kakšen prizor - vse dokler režiser ni bil zadovoljen. Film se zaradi tega snema kar precej časa, nato sledijo pregled posnetega materiala, montaža in šele nato počasi pridemo do končnega izdelka.

Igralci morajo vedno, preden se začne snemati kakšen od prizorov, nujno poslušati režiserja. Njegova naloga je, da igralcem da napotke, kako naj odigrajo določen prizor. Igralci morajo vedno, preden se začne snemati kakšen od prizorov, nujno poslušati režiserja. Njegova naloga je, da igralcem da napotke, kako naj odigrajo določen prizor.

Stop, akcija! Tišina! Telefoni ugasnjeni? Snemamo! Stop, akcija! Tišina! Telefoni ugasnjeni? Snemamo!

Režiser in igralec med pogovorom, kako posneti kar najbolje vožnjo s kolesom. Režiser in igralec med pogovorom, kako posneti kar najbolje vožnjo s kolesom.

 In še nekaj fotografij iz filma: 

Oranžnolasi Ranta in Smodlak v košarkaški akciji! Oranžnolasi Ranta in Smodlak v košarkaški akciji!

Je treba trenirati kar naprej in naprej. Je treba trenirati kar naprej in naprej.

Besedilo in foto: Tanja Mojzer
Foto iz filma: Košarkar naj bo 2 Press. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.