NAGRADNO: Dve majici

13. 9. 2019

V slovenske kinematografe je v teh dneh prispel mladinski film Moj dedi je padel z Marsa. Film je izjemno zanimiv in je nastal v zelo mednarodno pisanem okolju. Mi vam tokrat ne podarjamo vstopnic, ampak dve majici z napisom tega filma. 

V kleti družinske hiše po izginotju dedka, Una slučajno odkrije, da je tudi dedek vesoljec. Njegova vesoljska ladja se je pred mnogimi leti zrušila na Zemljo, poleg dedka pa je tu ostal tudi njegov pilot, nejevoljni robot Dodo. Una in robot imata manj kot 24 ur časa, da najdeta in rešita dedka.V kleti družinske hiše po izginotju dedka, Una slučajno odkrije, da je tudi dedek vesoljec. Njegova vesoljska ladja se je pred mnogimi leti zrušila na Zemljo, poleg dedka pa je tu ostal tudi njegov pilot, nejevoljni robot Dodo. Una in robot imata manj kot 24 ur časa, da najdeta in rešita dedka.

»Skozi prijateljstvo deklice in robota film pripoveduje o moči, ki jo ima ljubezen. V današnjem svetu, ki slavi individualizem, želiva pokazati, da je pomembno mlade usmeriti k druženju, prijateljstvu in ljubezni ‒ vrednotam, s katerimi bodo obogatili svoja življenja, «

sta filmu na pot povedala režiserja  Marina Andree Škop in Dražen Žarković. 

Del filma je bil posnet na lokacijah v Brežicah, zahtevno postrodukcijo slike pa je opravil ljubljanski studio Teleking. Film je finančno podprl Slovenski filmski center.Del filma je bil posnet na lokacijah v Brežicah, zahtevno postrodukcijo slike pa je opravil ljubljanski studio Teleking. Film je finančno podprl Slovenski filmski center.

Pustolovska avantura deklice in vesoljca je zelo napeta, zato si je film vredno ogledati. Pustolovska avantura deklice in vesoljca je zelo napeta, zato si je film vredno ogledati.

Pravno obvestilo:

Vse podrobnosti o varovanju osebnih podatkov za namen sodelovanj v nagradni igri, si preberite tukaj. 

T. M.
Foto: Kolosej