Čarobni dan - že 10 svečk na torti?

10. 9. 2019

V Arbortumu Volčji Potok so lahko otroci in šolarji v velikem slogu proslavili zadnji dan počitnic. Čarobni dan, ki vedno ponuja izjemno veliko dogodivščin, je tokrat blestel še močneje, saj je praznoval 10. obletnico delovanja. 

Kot se za rojstni dan spodobi, je bila za obiskovalce na voljo velika "čarobna torta". Kot se za rojstni dan spodobi, je bila za obiskovalce na voljo velika "čarobna torta".

V oazi cvetja, kaktusov, metuljev in dinozavrov je prvo nedeljo v septembru potekal prav poseben dan. Sončno nedeljo je začinilo čarobno dogajanje, ki je privabilo številne otroke, ki so skupaj s svojimi družinami obiskali prireditev Čarobni dan, ki je letos praznovala 10. rojstni dan.V oazi cvetja, kaktusov, metuljev in dinozavrov je prvo nedeljo v septembru potekal prav poseben dan. Sončno nedeljo je začinilo čarobno dogajanje, ki je privabilo številne otroke, ki so skupaj s svojimi družinami obiskali prireditev Čarobni dan, ki je letos praznovala 10. rojstni dan.

Dogodek, namenjen najmlajšim in njihovim staršem, je tokrat gostil več kot 20 tisoč obiskovalcev, ti pa so se prepustili prijetnemu vzdušju in uživali v številnih dogodivščinah ter dejavnostih, ki so se odvijale v kotičkih čudovitega cvetličnega parka. Na zelenicah Arboretuma so zaživele ustvarjalne delavnice, športne dejavnosti, družabna srečanja, zanimivi nagradni izzivi ter številne zabavne dogodivščine.Dogodek, namenjen najmlajšim in njihovim staršem, je tokrat gostil več kot 20 tisoč obiskovalcev, ti pa so se prepustili prijetnemu vzdušju in uživali v številnih dogodivščinah ter dejavnostih, ki so se odvijale v kotičkih čudovitega cvetličnega parka. Na zelenicah Arboretuma so zaživele ustvarjalne delavnice, športne dejavnosti, družabna srečanja, zanimivi nagradni izzivi ter številne zabavne dogodivščine.

Pevka Nuša Derenda je takole skočila tudi z odra in z obiskovalci naredila dolg vlakec. Pevka Nuša Derenda je takole skočila tudi z odra in z obiskovalci naredila dolg vlakec.

Veselo pa je bilo tudi na Čarobnem odru. Za glasbeno vzdušje polno čarovnije so skrbeli: Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Pisani druščini se je pridružil tudi čarodej Toni, manjkalo pa ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, ki ga je čudoviti zgodbi Čarobnega dne dodala akrobatska skupina Dunking Devils.Veselo pa je bilo tudi na Čarobnem odru. Za glasbeno vzdušje polno čarovnije so skrbeli: Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Pisani druščini se je pridružil tudi čarodej Toni, manjkalo pa ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, ki ga je čudoviti zgodbi Čarobnega dne dodala akrobatska skupina Dunking Devils.

Prireditev pa je letos bila še toliko bolj slavnostna, saj je Čarobni dan praznoval jubilejno 10. obletnico. Vse najboljše in zahvalo za vsa prizadevanja zadnjih deset let so organizatorki Barbari Novak (na fotografiji v rdeči obleki) iz Zavoda Zaupanje izrekli številni znani obrazi ter navdušeni obiskovalci.Prireditev pa je letos bila še toliko bolj slavnostna, saj je Čarobni dan praznoval jubilejno 10. obletnico. Vse najboljše in zahvalo za vsa prizadevanja zadnjih deset let so organizatorki Barbari Novak (na fotografiji v rdeči obleki) iz Zavoda Zaupanje izrekli številni znani obrazi ter navdušeni obiskovalci.

Za tako ogromno prireditvijo stoji ogromno organizacijskega in vsebinskega dela. Kaj je o vsem tem povedala dolgoletna organizatorka Barbara Novak, preverite v tem prispevku. 

Barbara je ob melodiji pesmi »Vse najboljše« razrezala torto, ki so jo ustvarili v Loliti Kaval Group in z besedami hvaležnosti zaključila: »V meni je vrelec neštetih čustev, spominov in utrinkov, ki jih zbiram in hranim že dobrih 10 let. Ne morem opisati vseh teh čutenj, lahko rečem le najlepša hvala moji družini, najožji ekipi, vsem sodelavcem, poslovnim partnerjem in podpornikom Čarobnega dne. Verjetno si velika večina niti približno ne zna predstavljati, kaj vse stoji za organizacijo tako obsežne in pestre prireditve s toliko raznolikimi aktivnostmi za otroke in starše. Hvaležna sem vsakemu sodelujočemu posebej. Upam, da se bo podpora vseh dosedanjih poslovnih partnerjev nadaljevala, kajti organizacija tako velike prireditve zahteva ogromno finančnih sredstev. Seveda pa bom vesela tudi vsakega novega podpornika, ki se nam morda pridruži v prihodnje, saj bomo lahko le tako še boljši in ponudili še več zanimivih vsebin našim cenjenim obiskovalcem.

Omar Naber je podobno kot drugi nastopajoči zaigral in zapel mnoge pesmi, ki jih najmlajši znajo na pamet. Omar Naber je podobno kot drugi nastopajoči zaigral in zapel mnoge pesmi, ki jih najmlajši znajo na pamet.

Torta velikanka za vse. Zraven vseh možnih aktvnosti, ki so bile razprostrene po celotnem Arboretumu Volčji Potok, se je še kako prilegel košček sladkega. Torta velikanka za vse. Zraven vseh možnih aktvnosti, ki so bile razprostrene po celotnem Arboretumu Volčji Potok, se je še kako prilegel košček sladkega.

Oboževalci in oboževalke Omarja Naberja. Oboževalci in oboževalke Omarja Naberja.

Nuša Derenda je že stara znanka Čarobnega dne. Tudi na prvo nedeljo v septembru je bila izjemno pozitivno razpoložena. Nuša Derenda je že stara znanka Čarobnega dne. Tudi na prvo nedeljo v septembru je bila izjemno pozitivno razpoložena.

Vsekakor je letošnji Čarobni dan bil nekaj nepozabnega in zagotovo si ga bodo številni obiskovalci shranili v mozaik tistih lepših spominov letošnjega poletja.

Foto: Tit Bonac in Marko Pigac, Rok Bračovnik

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.