VIDEO: Redki severni beli nosorog

6. 8. 2019

V živalskem vrtu San Diego ZOO so se razveselili prav posebnega mladička. Pripada namreč ogroženi vrsti severnih belih nosorogov, lani naj bi na vsem svetu živeli samo še dve živali te vrste.

Severni beli nosorogi ali širokousti nosorogi so trenutno najbolj ogrožena živalska vrsta na svetu! Ameriški živalski vrt zato te živali poskuša rešiti s posebnim programom. S shranjenimi celicami in s pomočjo znanosti so nosoroginji Victoriji v centru za ohranitev nosorogov zato pomagali, da je dobila mladička in s tem dodala še enega pomembnega člana tej izumirajoči vrsti živali. Oglej si ga v videoposnetku!

Mladiček je samček in se svoje pomembne naloge pri ohranitvi vrste ne zaveda. Pri mami sesa mleko in pridno raste. Ni še dobil svojega imena. Mladiček je samček in se svoje pomembne naloge pri ohranitvi vrste ne zaveda. Pri mami sesa mleko in pridno raste. Ni še dobil svojega imena.

V san Diego ZOO je povrgla bela nosoroginja Victoria.

E. V.
Foto: Iz videa
Video: EBU

SLONTASTIČEN POZOR!

Vse do 14.11. si boste lahko vsak četrtek ob 16.10 na TV Slovenija 1 ogledali pravljice, ki jih interpretirajo znani slovenski igralci in igralke, družbo jim bo pa delal bober Bor.